Rovsing-formand: Jeg er ikke kendt for at drive virksomhed med røde tal
Virksomheder Af
Rovsing, som sælger testudstyr til satellitter, har med en ny kreditfacilitet sikret sig en fleksibel finansiering og tager dermed endnu et skridt i den turnaround, som selskabets relativt nytiltrådte bestyrelsesformand, Michael Hove, har sat sig i spidsen for.

Han blev en del af bestyrelsen i oktober og blev i januar udnævnt som formand for selskabet, som i den senere tid har fokuseret på at sikre kapitalberedskabet og skære "fuldstændigt ind til benet" på omkostningerne.

- Det har vi gjort nu, og så skal vi lykkes med at vækste lønsomt fremadrettet og gerne med større aftaler, så der er noget langsigtet perspektiv i det, forklarer Michael Hove til Ritzau Finans.

Den finansieringsaftale på op til 7,5 mio. kr., som selskabet onsdag kunne annoncere med Formue Nord Markedsneutral som modpart, giver mulighed for at betale tilbage enten med kontanter eller nye aktier.

- Vi synes, at de betingelser, som kan ligge i at bruge en aktieemission, er god i forhold til at gøre selskabets kapitalstruktur stærkere - kontra at ligge med en dyr kassekredit, som påvirker vores drift, siger Michael Hove.

HAR SERVERETTEN

Om selskabet til sin tid betaler af på faciliteten med kontanter til kurs 108, som er vilkåret i aftalen, eller ved udstedelse af nye aktier, afhænger af, hvad det vurderer er bedst på det givne tidspunkt.

- Vi har serveretten hver gang, der bliver kaldt en tilbagebetaling. Vi kan betale det hele tilbage med udstedelse af nye aktier og kan ovenikøbet gøre det over en periode på 18 måneder, så det ikke ødelægger handelsflowet i aktien.

- Jeg vil personligt mene, at det er et stærkt værktøj i forhold til at styrke selskabets kapitalstruktur, siger Michael Hove.

Fra 1. marts og frem til september agerer han arbejdende bestyrelsesformand i selskabet, som i starten af marts også fik ny administrerende direktør i form af Hjalti Pall Thorvardarson, som har været i selskabet siden 2010.

ARBEJDENDE BESTYRELSESFORMAND

Ifølge bestyrelsesformanden arbejder selskabet i døgndrift på at få handlet på den nye strategi, som det satte i søen i december.

- Der er mange ting, vi skal eksekvere på. Det er ikke bestyrelsesjob i vanlig forstand, det er et arbejdende formandsjob, som jeg jo har påtaget mig i et halvt år sammen med direktionen, forklarer Michael Hove.

Han tilføjer, at der er tale om en "oprydningsproces på alle leder og kanter" for at gøre selskabet til en lønsom forretning fremadrettet.

Timingen for, hvornår røde tal er vendt til sorte, vil Michael Hove ikke spå om specifikt, men:

- Ambitionen er, at det skal være så hurtigt som muligt. Jeg er ikke kendt for at drive virksomhed med røde tal, så det har jeg heller ingen ambitioner om, at Rovsing skal gøre, siger Michael Hove.

I Rovsings forskudte regnskabsår 2017/18 venter selskabet en omsætning på 26-28 mio. kr. og et driftsresultat, EBITDA, på mellem minus 2 og minus 4 mio. kr.

Når selskabet kommer med en prognose for de kommende regnskabsår, vil det ifølge formanden vise positive effekter af nogle af de tiltag, som det har eksekveret.

- Vi kigger ind i, at kernen i selskabet er blevet meget mere sund, fastslår Michael Hove, der gennem sit investeringsselskab, MH Investment ApS, ejer ca. 8 pct. af Rovsing via aktier og warrants.

Michael Hoves palet af bestyrelsesposter er fyldt godt med fire poster som arbejdende bestyrelsesformand, og han er også næstformand i børsnoterede Glunz og stiller op til bestyrelsen i DLH, hvor han er den største aktionær.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestseller-ejer Anders Holch udvider sin milliardforretning med opkøb og nyudviklet brand

Verner Panton løfter Frandsens lampevirksomhed til rekordresultat

Europæisk økonomi viser tegn på svaghed: "Sandsynligt at væksten vil gå et gear ned"

Uhyggelig ballet af høj klasse

OK18 i billeder: Højt humør foran forligsen

Superiværksættere: Her er 15 metoder til at lave exit på sin startup-virksomhed

EU og Mexico sender stikpille til USA og lander handelsaftale

Test: Olm Maserati er bedst i høj fart

Bondo: Eneste mulighed er løsning på alle områder