Genmab: Darzalex-salget faldt i USA i februar
Virksomheder Af
Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex faldt en anelse på månedsbasis i USA i februar. Salget opgøres til 90,2 mio. dollar mod 93,3 mio. dollar i januar.

Det viser tal fra Symphony Health Solutions, SHS, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Salget er en anelse højere end ventet af Sydbank, der estimerede et salg på 88,5 mio. dollar i sidste måned.

- Vi noterer os i forbindelse med salgstilbagegangen i februar i forhold til januar, at der er to færre 'klinikdage' (arbejdsdage) i februar 2018 i forhold til januar 2018. Korrigeret for de færre 'klinikdage' viser Darzalex-salget en underliggende fremgang på 7 pct. i februar forhold til januar, hvilket vi anser som positivt, skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en kommentar til tallene.

For Alm. Brand Markets syner tallene derimod umiddelbart som en lille skuffelse sammenlignet med de forventninger i markedet på 95-97 mio. dollar, som børshuset refererer til.

- Efter den stærke 2018-guidance kommer det første salgstal dermed ud til den bløde side, hvilket kan sætte akten under en smule pres i dag, hedder det i børshusets morgenkommentar.

Genmab-aktien åbner 1,1 pct. lavere i 1256 kr. efter en stigning på næsten 25 pct., siden Genmab i sit årsregnskab fremsatte en prognose om et samlet af salg af Darzalex på 2000-2300 mio. dollar i år mod 1242 mio. dollar sidste år.

Administrerende direktør i Genmab, Jan van de Winkel, sagde ved den lejlighed til Ritzau Finans, at salgstallene for Darzalex bør analyseres på kvartalsbasis snarere end på daglig, ugentlig eller månedlig basis, som flere investorer og analytikere har fået for vane i den senere tid.

Hos Sydbank mener Søren Løntoft Hansen også, at man skal være varsom med bare at tage tallene fra SHS for gode varer, da de i de seneste måneder har været højere, end de tal, som Genmabs partner, Johnson & Johnson, har rapporteret.

I fjerde kvartal viste salgstallene fra Symphony Health eksempelvis et salg på 271 mio. dollar, mens partneren Johnson & Johnson i forbindelse med årsregnskabet rapporterede et Darzalex-salg i USA på 241 mio. dollar. Forskellen er rabatter.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skal dit tv kunne i 2018

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Bestseller-ejer Anders Holch udvider sin milliardforretning med opkøb og nyudviklet brand

Verner Panton løfter Frandsens lampevirksomhed til rekordresultat

Europæisk økonomi viser tegn på svaghed: "Sandsynligt at væksten vil gå et gear ned"

Uhyggelig ballet af høj klasse

OK18 i billeder: Højt humør foran forligsen

Superiværksættere: Her er 15 metoder til at lave exit på sin startup-virksomhed

EU og Mexico sender stikpille til USA og lander handelsaftale

Test: Olm Maserati er bedst i høj fart

Bondo: Eneste mulighed er løsning på alle områder