Henning Larsen Architects vinder to europæiske kæmpeprojekter
Rendering fra Bruxelles-projektet. Henning Larsen Architects
Virksomheder Af
Både Belfast og Bruxelles har netop valgt  Henning Larsen Architects til at udvikle deres gamle industriområder ved havnene. Muligheden for at skabe nyt liv og velstand i byerne sker med inspiration fra Københavns havnefront.

"Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores løsninger på de bymæssige udfordringer, som tidligere industribyer i Europa står overfor. Fra København ved vi, hvordan havneområder har et kæmpe potentiale, når det kommer til at skabe offentligt liv i en by. Vores vision for både Bruxelles og Belfast er at reaktivere de tidligere industriområder og skabe attraktive, levende fællesskaber der kommer til at bidrager til byernes økonomiske vækst og velstand," siger Jacob Kurek, partner hos Henning Larsen i en pressemeddelelse.

Med Key West-projektet i Bruxelles skal der bygges 63.000 kvm ud til byens kanalsystem med fokus på lokalt forankrede produktionsvirksomheder, boliger, uddannelse, inviterende grønne pladsrum og liv på kanalerne.

I Belfast bygges der samlet 173.000 kvm ved floden River Lagan. Her skabes der liv ved floden med havnepromenade og terrasserede landskaber, 750 boliger, hoteller, restauranter og kontorer.

Alene Belfastprojektet løber samlet set op i 3,3 mia. kr.

Designet af de to projekter er i fuld gang. Opførelsen af The Belfast Waterside begynder i sommeren 2018. Projektet udvikles sammen med Swinford Sirocco Limited og forventes at stå færdigt i sommeren 2022. Key "Key West i Bruxelles udvikles sammen med A2RC og BPI og forventes færdigbygget i 2024. 

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier: Novo dæmpede nedtur for C25 efter succestal

Flertal i EU ønsker to måneders tvungen barsel tik mænd

Intel-chef tvunget til at sige op - har haft et forhold til en ansat

Skidt dag for Ambu der faldt med over 10 pct.

Politiet kræver længere fængselsstraf til tidligere OW Bunker-direktør

Fynsk rigmand køber sig ind i it-selskab for millionbeløb: Nu skal der skaleres og ekspanderes

BankNordik: Vi er ikke i panik endnu -men vi tager den værste risiko af aktierne

Jarlov vil fortsætte i målfarlig ministers fodspor

Krypto-formand: Her er bitcoins største udfordring