Henning Larsen Architects vinder to europæiske kæmpeprojekter
Rendering fra Bruxelles-projektet. Henning Larsen Architects
Virksomheder Af
Både Belfast og Bruxelles har netop valgt  Henning Larsen Architects til at udvikle deres gamle industriområder ved havnene. Muligheden for at skabe nyt liv og velstand i byerne sker med inspiration fra Københavns havnefront.

"Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores løsninger på de bymæssige udfordringer, som tidligere industribyer i Europa står overfor. Fra København ved vi, hvordan havneområder har et kæmpe potentiale, når det kommer til at skabe offentligt liv i en by. Vores vision for både Bruxelles og Belfast er at reaktivere de tidligere industriområder og skabe attraktive, levende fællesskaber der kommer til at bidrager til byernes økonomiske vækst og velstand," siger Jacob Kurek, partner hos Henning Larsen i en pressemeddelelse.

Med Key West-projektet i Bruxelles skal der bygges 63.000 kvm ud til byens kanalsystem med fokus på lokalt forankrede produktionsvirksomheder, boliger, uddannelse, inviterende grønne pladsrum og liv på kanalerne.

I Belfast bygges der samlet 173.000 kvm ved floden River Lagan. Her skabes der liv ved floden med havnepromenade og terrasserede landskaber, 750 boliger, hoteller, restauranter og kontorer.

Alene Belfastprojektet løber samlet set op i 3,3 mia. kr.

Designet af de to projekter er i fuld gang. Opførelsen af The Belfast Waterside begynder i sommeren 2018. Projektet udvikles sammen med Swinford Sirocco Limited og forventes at stå færdigt i sommeren 2022. Key "Key West i Bruxelles udvikles sammen med A2RC og BPI og forventes færdigbygget i 2024. 


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Cepos: 112.000 familier står til ekstra skat når licensen afskaffes

Nu kan du snart tage dine film og tv-serier med til udlandet

Nyt rekordregnskab: To jyske brødre skovler penge ind på fars opfindelse

Socialdemokratisk eksminister ser ud til at undgå kup

Ejendomsmægler må kigge langt efter sit honorar

Spansk smæk for skillingen

Eriksen-show sender Tottenham i FA Cup-semifinalen

37-årig hacker bag afsløring af whistleblower er død

Fagforeninger søger borgerstøtte til at holde på konfliktpenge