Overskud fra Arla regnskab skal gå til landmænd
Arla præsenterede onsdag morgen deres regnskab for 2017, pga. bedre mælkepriser i 2017 ønsker bestyrelsen at give en del af overskuddet tilbage til ejerne. På foto ses Peder Tuborgh, adm.direktør for Arla Foods. Arkivfoto: Jeppe Carlsen
Virksomheder Af

På grund af en betydelig bedre mælkepris i 2016, kunne Arla Foods onsdag morgen præsentere en rekordvækst for 2017. Derfor foreslår Arlas bestyrelse, at 165 mio. euro af selskabets årsresultat skal gå til ejerne. Det svarer til en efterbetaling på 1 eurocent per kilo mælk, som skal udbetales til ejerne.

"Vi har haft et godt år, og det giver os mulighed for at udbetale en fornuftig efterbetaling. Det er der brug for på gårdene, både i forhold til at komme sig oven på de hårde tider, og fordi vi går lidt hårdere tider i møde," siger bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft i en pressemeddelelse fra Arla Foods.

Arlas årsresultat for 2017 udgør 241 mio.euro, som er eksklusiv overskuddet fra salget af det brasilianske firma, Vigor. Arlas bestyrelse foreslår, at 127 mio.euro udbetales direkte til Arlas andelshavere, og at 114 mio.euro skal inddrages i selskabets egenkapital til at lave fremtidige investeringer. 

Det er op til repræsentantskabet at tage den endelige beslutningen på et møde d. 28 februar-1.marts i Halmstad, Sverige.


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Biotekkomet stiger 40 pct efter gennembrud i kamp mod dødelig muskelsygdom

Har Danmark verdens bedste restaurant? Det bliver afgjort i aften

Analyse: Per Banks store plastikoperation

Kineserne svarer igen på amerikansk toldmur: "Trump ved, at han er oppe mod en formidabel modstander"

Aktier: Mærsk og DSV blev trukket ned af ulmende handelskrig

Her er Mette Bocks ultimatum til de røde partier: Tag imod det eller forlad medieforhandlingerne

Nets køber polsk e-betalingsselskab for 550 mio kr

Jyske Bank sender ny investor-robot i kamp mod Danske Banks June - og bliver en tand dyrere

Investeringsstrateg: Vores kærlighed til bankaktier er vokset