Overskud fra Arla regnskab skal gå til landmænd
Arla præsenterede onsdag morgen deres regnskab for 2017, pga. bedre mælkepriser i 2017 ønsker bestyrelsen at give en del af overskuddet tilbage til ejerne. På foto ses Peder Tuborgh, adm.direktør for Arla Foods. Arkivfoto: Jeppe Carlsen
Virksomheder Af

På grund af en betydelig bedre mælkepris i 2016, kunne Arla Foods onsdag morgen præsentere en rekordvækst for 2017. Derfor foreslår Arlas bestyrelse, at 165 mio. euro af selskabets årsresultat skal gå til ejerne. Det svarer til en efterbetaling på 1 eurocent per kilo mælk, som skal udbetales til ejerne.

"Vi har haft et godt år, og det giver os mulighed for at udbetale en fornuftig efterbetaling. Det er der brug for på gårdene, både i forhold til at komme sig oven på de hårde tider, og fordi vi går lidt hårdere tider i møde," siger bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft i en pressemeddelelse fra Arla Foods.

Arlas årsresultat for 2017 udgør 241 mio.euro, som er eksklusiv overskuddet fra salget af det brasilianske firma, Vigor. Arlas bestyrelse foreslår, at 127 mio.euro udbetales direkte til Arlas andelshavere, og at 114 mio.euro skal inddrages i selskabets egenkapital til at lave fremtidige investeringer. 

Det er op til repræsentantskabet at tage den endelige beslutningen på et møde d. 28 februar-1.marts i Halmstad, Sverige.Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordisk storfond vinder slagsmål om it-opkøb: Tidligere ejer får trecifret millionlussing

Powell hæver renten i USA for sjette gang siden finanskrisen

Ægtepar har lavet en formue på badeværelser

USA: Den amerikanske rente er 3,4 pct. i 2020

Zuckerberg siger Facebook har begået fejltagelser

Mark Zuckerberg indrømmer fejl og FED hæver renten - få overblikket her

Magtkvinde bliver formand for milliard-potentiale: "Det er den type virksomhed, Danmark har brug for"

Jyske Bank: Aktieinvestorer tager overraskende let på aggressiv FED

Coop klar til milliardsalg af ejendomme