Virksomheder Af
Den svenske tøjgigant Hennes & Mauritz har ikke formået at overbevise investorerne om, at selskabets turnaround-plan kører som planlagt.

I hvert fald falder aktien i H&M med 2,6 pct. til 137,90 svenske kr. onsdag, hvor selskabet afholder kapitalmarkedsdag i den svenske hovedstad, Stockholm.

Ifølge Bloomberg har selskabets ledelse afsløret, at det sammenlignelig salg i de fysiske butikker ikke vil begynde at vokse igen før næste år.

Tøjkæden venter, at salget af varer med rabat fortsat vil være højt, som følge af at selskabet har kæmpet med at nedbringe varelagrene.

Internethandlen er omvendt i fremgang, og H&M forventer, at salget online vil vokse med mindst 25 pct. i år. Også de øvrige varemærker, som er ejet af H&M-koncernen, spås at ville levere fremgang i løbet af året.

Det gælder for mærker som COS, Weekday og Arket, som ifølge ledelsen vil tredoble sidste års salg frem mod 2022. Ifølge Bloomberg står de mærker dog samlet kun for mindre end en tiendedel af koncernens samlede omsætning.

Hennes & Mauritz fik store kursklø, da selskabet i midten af december offentliggjorde en salgsopdatering, der viste svage salgstal for fjerde kvartal. Samtidig varslede kæden butikslukninger og også færre åbninger af nye butikker.

Aktien bakkede dengang 13 pct. til 174,30 svenske kr., og siden er det gået støt nedad.

Tøjkoncernen havde i fjerde kvartal af 2017 en nettoomsætning på 50,4 mia. svenske kr., hvilket var en tilbagegang på 4 pct. i forhold til samme kvartal året før.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Johan Bülow: "Der skal altså nosser til for at rejse alene til Dubai med 12 kasser lakrids"

Kunderne køber mere, når kunstig intelligens står bag - Agillic sætter skub i salget

Aktier: Positiv stemning ser ud til at løfte danske aktier

Hvidvasksager vokser markant

Weekend: Kunst du kan kravle i, fodboldfest på Plænen og gadefest i Aarhus

Opsigtsvækkende udmelding: "Markedet underminerer regering i Italien"

Udsigt til aktiestigninger - Simcorp kan få endnu et hop op

Nye børsselskaber falder ofte i pris et år efter noteringen

Investeringsstrateg: Sådan skal du investere når olien koster 80 dollar