Virksomheder Af
Den svenske tøjgigant Hennes & Mauritz har ikke formået at overbevise investorerne om, at selskabets turnaround-plan kører som planlagt.

I hvert fald falder aktien i H&M med 2,6 pct. til 137,90 svenske kr. onsdag, hvor selskabet afholder kapitalmarkedsdag i den svenske hovedstad, Stockholm.

Ifølge Bloomberg har selskabets ledelse afsløret, at det sammenlignelig salg i de fysiske butikker ikke vil begynde at vokse igen før næste år.

Tøjkæden venter, at salget af varer med rabat fortsat vil være højt, som følge af at selskabet har kæmpet med at nedbringe varelagrene.

Internethandlen er omvendt i fremgang, og H&M forventer, at salget online vil vokse med mindst 25 pct. i år. Også de øvrige varemærker, som er ejet af H&M-koncernen, spås at ville levere fremgang i løbet af året.

Det gælder for mærker som COS, Weekday og Arket, som ifølge ledelsen vil tredoble sidste års salg frem mod 2022. Ifølge Bloomberg står de mærker dog samlet kun for mindre end en tiendedel af koncernens samlede omsætning.

Hennes & Mauritz fik store kursklø, da selskabet i midten af december offentliggjorde en salgsopdatering, der viste svage salgstal for fjerde kvartal. Samtidig varslede kæden butikslukninger og også færre åbninger af nye butikker.

Aktien bakkede dengang 13 pct. til 174,30 svenske kr., og siden er det gået støt nedad.

Tøjkoncernen havde i fjerde kvartal af 2017 en nettoomsætning på 50,4 mia. svenske kr., hvilket var en tilbagegang på 4 pct. i forhold til samme kvartal året før.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Amerikansk gigant angriber Vestas og Siemens: Ansætter dansker til at kapre markedsandele

Overrasket topchef: 2300 ansatte og ingen HR-afdeling

Fogh i spidsen for spionage-anklaget bank

Senioranalytiker trods stigende renter og røde markeder: Grundlaget for aktieoptur er solidt

Det skriver medierne: Kåre Schultz har det bedste brand blandt topchefer

Genmab-boss overrasker med stærk 2018-melding - analytiker ser aktien stige torsdag

Trump vil fjerne våbenfri zoner og bevæbne lærere i USA

Mens du sov: Aktiefald i både USA og Asien - men stigninger til tech-aktier

Løkke til Trump: Lyt til den amerikanske ungdom