Vestas finansdirektør: Fjerde kvartal endte godt i USA
Virksomheder Af
De amerikanske forhandlinger om en skattereform gav gennem fjerde kvartal noget usikkerhed om udsigterne for vindmøllemarkedet, men efter at reformen blev vedtaget, fik Vestas genåbnet ordresluserne på det marked.

- Vi havde usikkerheden i starten af kvartalet, men det endte rigtigt godt, og vi modtog 266 megawatt i PTC-komponent-ordrer, siger Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, til Ritzau Finans.

Gennem komponentordrerne sikrede kunderne sig 80 pct. PTC-støtte til udvikling af projekter over de kommende år, der er omtrent ti gange større end den umiddelbare bestilling.

I år er PTC-ordningen nedtrappet til 60 pct. af det oprindelige støttebeløb, og potentialet med den reducerede sats er endnu uklart.

- Hvordan det vil udvikle sig med 60 pct. PTC er for tidligt at spå om, siger Marika Fredriksson.

Vestas leverede i 2017 møller med en kapacitet på 2988 megawatt til det markedet i USA, hvor selskabet dermed fastholdt sin førerposition foran GE Renewable Energy, selvom der var tale om et fald fra 3940 megawatt i 2016.

Selskabet oplyser ikke om, hvad det venter at skulle installere i USA i år.

- Det afhænger åbenlyst af, hvordan kunderne vil udnytte de megawatt, de gennem komponentbestillingerne kvalificerede PTC-støtte til. Vi må se, hvordan det udvikler sig, siger Marika Fredriksson.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Dansk milliardfirma har scoret vigtig ordre: Leverer græstæppet til VM i Rusland

Tidligere B&O-topchef forlader sky brødres livsværk

Ny svensk el-bil til 110.000 kr. går som varmt brød - men kan de levere varen?

Fiat Chrysler tilbagekalder næsten 5 millioner biler

Aktiefremgang: Mærsk stiger og Pandora holder stand

Danmark nærmere deltagelse i bankunionen efter europæisk aftale

Først ville han. Så ville han ikke. Nu siger han måske - sådan tolker Nordea ny Trump-udmelding

Ørsted afslutter rædderlig uge i rødt - C25 i pæn stigning

Årets Varebil i Danmark 2018 er en stor italiener