Netto-topchef ydmyget på Linkedin: Flagskibsbutik er en rædsel
Dette syn mødte Burkhart Franz under et af hans besøg i Nettos butik uden for den ekstremt trafikerede Nørreport Station i København
Foto: Burkhart Franz
Virksomheder Af
Hvorfor gå i Tivoli, når du kan se dette rædselskabinet ganske gratis?

 Sådan beskriver den internationale erhvervsmand Burkhart Franz Netto-butikken lige ud for det travle trafikknudepunkt Nørreport Station i København.

I et indlæg på Linkedin gennemgår han systematisk butikken, som han har besøgt hyppigt, siden han flyttede til København i oktober som adm. direktør for virksomheden Pelican Self Storage.

Udsolgte varer og rådden frugt

Indlægget har fået Netto-topchef Michael Løve til tasterne i et forsvar for sig selv og for Dansk Supermarkeds ellers succesrige discountkæde Netto. Men det vender vi tilbage til.

Burkhart Franz har en lang karriere bag sig i den internationale detailhandel og restaurationsbranche, og han er rystet over antallet af udsolgte varer, rådden frugt og mejeriprodukter med overskreden sidste salgsdato.

Franz langer direkte ud efter ledelsen i Netto-kæden, der ikke formår at udnytte den attraktive placering.

"Hvad ville mine detailhandelsvenner rundt omkring på kloden kalde en butik, der ligger foran Danmarks travleste togstation med 13 mio. årlige potentielle kunder? Et flagskib? Nemlig! Det ville jeg også," lyder det fra Burkhart Franz, som til gengæld ser alt andet end et prægtigt flagskib, når han gæster butikken.

Ledelsen bør sikre fyldte hylder

Han ville forvente, at med denne beliggenhed skulle den øverste Netto-ledelse sikre, at butikken altid er ren, har fyldte hylder og friske varer hele dagen lang, "ikke mindst lige før lukketid og især juleaften," som han udtrykker det.

Det er dog ikke tilfældet, og Franz viser billeder, som han selv har taget af tomme hylder og en gang, der flyder med tomme papkasser.

"Hvem, der end er ansvarlig for Netto-brandet, gør sig efter min beskedne mening skyldig i grov uagtsomhed," skriver Burkhart Franz.

Uacceptable billeder

Den ansvarlige må siges at være Michael Løve, som i september tiltrådte som øverste chef for Netto-kæden. Han lægger sig fladt ned i et svar til Burkhart Franz.

"Der er ingen tvivl om, at dine oplevelser ligger langt fra den service, vi ønsker at levere, og de billeder, du viser, er uacceptable," skriver Michael Løve og tilføjer, at han kun har siddet i jobbet i fire måneder.

"Sammen med det fantastiske Netto-team planlægger vi en masse forandringer i de kommende år," skriver Michael Løve.

Han undskylder sig også med, at Nørreport-butikken er meget lille, og med 2500 daglige kunder er det en stor udfordring at drive den.

Udskældt butik er nu fikset

I kommentarsporet under Burkhart Franz' engelsksprogede indlæg er der ikke meget medvind til Netto, men derimod mange, der kan beskrive lignende eksempler fra andre Netto-butikker.

Michael Løve oplyser til Børsen, at han allerede har modtaget nye fotos fra Nørreport-butikken, der nu står knivskarpt og med fyldte og trimmede hylder.

"Selvfølgelig tager vi konkret hånd om situationer som denne, når vi bliver opmærksom på dem. Butikken har knoklet med at komme på plads igen," skriver Michael Løve i en kommentar.

Burkhart Franz har givet tilladelse til, at hans billeder er gengivet her på siden.

Siden offentliggørelsen af denne artikel fra Burkhart Franz slettet sit indlæg på Linkedin.


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kina efter nye Trump-trusler i handelskrig: Vi vil slå igen

Storinvestor presser C25-virksomheder: Flere kvinder skal i direktionen

Mens du sov: Trump truer Kina med nye toldsatser for trecifret milliardbeløb

Det skriver medierne: Flere danske banker hvirvlet ind i hvidvask-sag

Mens du sov: Store fald i Asien efter fornyet bekymring

Lejligheden sluger over en tredjedel af lønnen i byen

Det skal du vide om aktiemarkedet tirsdag

Kritik af ædelstensfirma ender i retsopgør

Børsen mener: Her er chancen til Tommy Ahlers & Co