Torm-boss: Godt tilfreds med overskud i svært 2017
Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Virksomheder Af
Torm afslørede mandag eftermiddag foreløbige tal for, hvordan udviklingen har været i 2017, i forbindelse med at rederiet også oplyste om køb af to skibe og planerne om den kapitaludvidelse, der tirsdag er blevet endeligt gennemført.

Tallene viste forventninger om et driftsresultat (EBITDA) på 155-160 mio. dollar samt et resultat før skat på 0-5 mio. dollar - eksklusive eventuelle nedskrivninger som følge af den årlige værdiforringelsestest af flåden.

Og tager man i betragtning, at sidste år var et vanskeligt år for det generelle marked for produkttankaktiviteter, er resultatet ganske tilfredsstillende, lyder vurderingen fra Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør hos Torm.

"Vi er tilfredse"


"Vi er tilfredse med at komme med overskud i et svært år. Mest interessant er det at måle mod tilsvarende virksomheder. Og der er ingen andre sammenlignelige virksomheder, som jeg kan finde, der har været i stand til at levere overskud i 2017," siger Torm-topchefen på en telekonference tirsdag.

Han peger på, at det pæne resultat er en af årsagerne til, at Torm har formået at tiltrække interesse for den kapitaludvidelse, som rederiet har gennemført, og som har givet et bruttoprovenu på 100 mio. dollar til blandt andet udvidelse af flåden.

Torm-chefen mener i øvrigt ikke, at der umiddelbart er noget, der peger på, at værdiforringelsestesten, som endnu ikke er gennemført, vil trække kraftigt i negativ retning på resultatet.

I 2016 fik Torm et driftsresultat (EBITDA) på 200 mio. dollar, mens resultat før skat blev et underskud på 142 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tidligere B&O-topchef forlader sky brødres livsværk

Danmark nærmere deltagelse i bankunionen efter europæisk aftale

Årets Varebil i Danmark 2018 er en stor italiener

Ny svensk el-bil til 110.000 kr. går som varmt brød - men kan de levere varen?

Bavarian-topchef beroliger investorer efter milliontab: Gode ting på vej

Investor: Stort, godt og billigt rederi sejler foran de andre - her skal aktien hen

Tryg advarer mod GDPR-phishing mails: "Hvis jeg var kriminel, ville jeg i den grad forsøge at udnytte den her mulighed"

Pandora-formand efter rygter: Fuld opbakning til Colding Friis

Investeringsstrateg: Sådan tjener du penge de næste 2 år inden nedturen kommer