Torben Jensen om rekonstruktion: En meget ærgerlig situation
Torben Jensen, stifter af Hellerup Finans.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Stifter af Hellerup Finans, Torben Jensen, er alt andet end tilfreds med, at det ikke lykkedes at få investorernes opbakning til at lukke virksomheden ned gennem en solvent likvidation. 

 Selskabet er nu gået i rekonstruktion ved skifteretten, hvor en udpeget rekonstruktør skal forsøge at skaffe opbakning blandt selskabets kreditorer til at undgå en konkurs. 

"Det er vi meget ærgerlige over, men en rekonstruktion sikrer, at alle bliver behandlet korrekt," skriver Torben Jensen i en kommentar til Børsen. 

Store kreditorer takker nej

Han havde håbet på, at de største kreditorer ville gå med til en plan, hvor en ny kapitalrejsning blandt de eksisterende og nye aktionærer kunne være med til at finansiere en solvent nedlukning af datterselskaberne, der blandt andet ejer Lyngby Boldklub. Men forgæves.

"Vi har tidligere oplyst, at vi ønsker at afvikle de to selskaber i en solvent likvidation, hvor vi samtidig gjorde opmærksom på, at det krævede en samarbejdsvilje fra de to selskabers kreditorer, før det kunne opnås. Vi kan konstatere, at denne samarbejdsvilje ikke er tilstede og har derfor søgt hjælp hos Advokatfirmaet Plesner for at sikre, at nedlukningen sker på forsvarlig vis, og det er "værktøjet" rekonstruktion så vejen til," skrev Torben Jensen i en pressemeddelelse tidligere på dagen. 

Fortsætter pengejagt til 26. januar

 Mens driftselskaberne, der tidligere hed Hellerup Finans og Forvaltningsselskabet Hellerup Finans, nu er taget under skifterettens rekonstruktionsbehandling, fortsætter holdingselskabet over dem, YVC A/S med at forsøge at skaffe ny livgivende kapital. Mindst 15 mio. kr. i kontanter og en konvertering af gæld for 40 mio. kr. er nødvendig. 

"Der er dialog med de nuværende aktionærer, som udgør ca. 420 stk. omkring tegning af nye aktier, og der ER afgivet tilsagn fra flere aktionærer. Vi håber, at mange af vores aktionærer vil tegne nye aktier inden den 26. januar, hvor betalingen af nye aktier skal ske, da vi må ellers må annullere udbuddet og de modtagne tegninger," skiver han i en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt at understrege, at alle tegninger først bliver effektueret den 26. januar NÅR og HVIS, vi kan se, at der modtaget tilstrækkelige tegninger til at indfri de opstillede planer," oplyser han. 

Håbet hos ham er, at pengene vil kunne bruges til at sikre holdingselskabets overlevelse og driften af det nye aktiv, selskabet AVC Nordic, der skal bistå kapitalhungrende selskaber med at skaffe finansiering.Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Voldsom eskalering af handelskrig: Trump truer med 20 pct straftold på biler fra EU

Ørsted er under hårdt prispres i Asien

Aktier: Unibrew i kursrekord, mens Mærsk lider

Chefen for Danske Banks baltiske skandalefilial stopper

Opec er nået til enighed: Opjusterer olieproduktionen med 1 mio tønder

Volvo V60 vil være komfortmester

Analyse: Biler og fly i fokus i Trumps handelskrig

Ørsted vinder auktion for havvindmøller i Taiwan

Olieprisen stiger efter OPEC-aftale - få Danske Banks analyse her