Ørsted opjusterer forventningerne til 2017 - aktien stryger til vejrs i C25
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret 9.24 Ørsted opjusterer sine forventninger til driftsresultatet i 2017 med 1,5 mia. kr. Det er energiselskabets fjerde opjustering for 2017.

Selskabet forventer nu, at driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger (ebitda) vil ramme 22,5 mia. kr. for 2017 mod tidligere udmeldt omkring 21 mia. kr. I februar sidste år forventede ledelsen et driftsoverskud på 15-17 mia. kr., men løbende frasalg har fået Ørsted til at hæve forventningerne tre gange i løbet af 2017.

Der har været mere fart på energiselskabets havvindmøller, og det giver en bedre indtjening fra havvindmølleparkerne. Derudover er en bedre end ventet indtjening fra Ørsteds partnerskabsaftaler og fra gasaktiviterne med til at give anledning til opjusteringen.

"Stigningen skyldes primært en stærk indtjening fra vores producerende havvindmølleparker i slutningen af året, herunder fra kraftigere vind og en hurtigere indfasning af produktion fra de nye parker Race Bank og Walney Extension," lyder det i Ørsteds meddelelse til fondsbørsen.

Nyheden sender aktien op med omkring 1,7 pct. til kurs 347 i den indledende handel.

Ørsted præsenterer hele årsrapporten for 2017 1. februar, og opjusteringen rykker ikke ved selskabets investeringsniveau i 2017.

LÆS OGSÅ: Ørsted og sagsøgere holdt møder om stridEr du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Niels Lunde: Lær at kommunikere, Parken-formand

Lego-familie på opkøb i it-firma med 75 freelancere

Investor i Hellerup Finans: "Det er min mistanke, at der er ugler i mosen"

Carlsberg tog fronten i dagens C25-kapløb

Ti topchefer udfordrer de store danske bestyrelseskonger: Se listen her

JP/Politikens Hus efter melding fra Venstre: Klogt at sælge 49 procent af TV2

Løkke: Desværre passede Uber ikke ind i vores samfund

"Tre ting gør det muligt for mig at have det her job"

Øl og kontanter: Tysk storbank er vild med Carlsberg