Ablynx til Fruergaard: Du vil betale alt for lidt for vores selskab
Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgernsen har indtil videre ikke held med at lokke belgiske Ablynx til forhansdling om opkøb
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Det belgiske biotekselskab Ablynx er nu kommet med et officielt svar på Novo Nordisk bejlen, der mandag morgen førte til et købstilbud på op til 30,5 euro pr. aktie i biotekselskabet. 

"Tilbuddet undervurderer fundamentalt Ablyx og dets stærke udsigt for fortsat vækst og værdiskabelse, når det implementerer sin langsigtede strategi og bliver et fuldt integreret biofarmaceutisk selskab," skriver Ablynx i en pressemeddelelse.

Det belgiske selskabs adm. direktør Edwin Moses skriver, at selskabets bestyrelse efter megen overvejelse har konkluderet, at Novo Nordisks købstilbud ikke er i selskabets og dets aktionærers interesse, da det undervurderer potentialet i caplacizumab, som er et lægemiddel tæt på godkendelse inden for sjældne blødersygdomme, ligesom det undervurderer resten af selskabets udviklingsportefølje og teknologiplatform.

"Bestyrelsen ser ingen gevinst i at overgive kontrollen med selskabet, uden at få fuld anerkendelse af værdipotentialet for aktionærerne og mener, at det foreslåede tilbud sammen med et komplekst uinstrument som en CVR (Contigent Value Rights - giver en merpris afhængig af betingede hændelser, red.) ikke giver basis for yderligere diskussioner på nuværende tidspunkt," udtaler Dr. Edwin Moses, adm. direktør i Ablynx i pressemeddelelsen.

"Med Ablynx enorme potentiale er vi fokuserede på at eksekvere på muligheder, der har potentiale til at give langsigtet vækst og afkast, og vi er fortrøstningsfulde på vores evner til at skabe værdi," siger Edwin Moses.

Han uddyber, at selskabet har positive forsøgsdata med caplacizumab, og har en strategi, der skal løfte potentialet af selskabets nanobody-teknologi, og derfor tror han, at selskabet klarer sig bedre på egen hånd end under Novo Nordisks vinger.

"Vi tror fuldt og fast på, at fortsat eksekvering af denne strategiske plan vil give væsentligt mere værdi til Ablynx aktionærer end Novo Nordisks købsforslag," skiver selskabet.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter regnskab fra amerikansk vindmølle-virksomhed: "Det er en ekstremt god observation for Vestas"

"Det tog mig seriøst seks måneder at fordøje det. Det er som at slå op med en kæreste bare gange ti"

"Når mennesker bliver usikre på deres livsgrundlag, falder de hurtigere for lette løsninger og bullshit"

Dansk Erhverv advarer mod brandvarm beskæftigelse: "Det kan gå ud over opsvinget"

Danske Bank og Nordea får millionbøder af EU's børstilsyn

Sommermarked luner hos Pandora, Mærsk og Novo - kan det fortsætte?

Privatinvestor og swingtrader: Schultz' Teva på vej mod kurs 35

Det skriver medierne: Spekulanter bygger løs uden at have lejere på hånden

Simon Lajboschitz vil skabe sit eget brand: "Jeg vil helst ikke være kendt som milliardærens søn"