Virksomheder Af
Britiske Oncimmune har indgået en aftale med Hongkong-baserede Genostics, der kan give selskabet adgang til det lukrative kinesiske marked.

Aftalen omfatter en licensaftale, der giver selskabet fremtidige royaltyindtægter fra salget af selskabets blodtest, der kan opdage lungekræft fire år tidligere end standardmetoder.

Endvidere investerer Genostics som led i aftalen 10 mio. pund i Oncimmune, hvis aktie efter aftalens indgåelse er steget med næsten en fjerdedel på det den britiske juniorbørs Aim.

Selskabets blodtest, som i forvejen er lanceret i USA, virker ved at opspore kræftantistoffer i blodet, hvilket hjælper lægerne med at identificere sygdommen tidligt.

Det Nottingham-baserede kræftfirma gjorde Kina til et centralt mål tilbage ved selskabets børsnotering i maj 2016, da virksomheden blev vurderet til 66,3 mio. pund.

Distributionsaftalen med Genostics Company kan bane vejen for en kinesisk lancering inden for de næste tre år med forbehold for myndighedsgodkendelse.

Topchefen for Oncimmune har store forventninger til det fremtidige samarbejde.

- Dette er en partner, som vi har tillid til kan levere på denne store markedsmulighed, siger Geoffrey Hamilton-Fairley til The Telegraph.

I Kina bliver flere end 700.000 hvert år diagnosticeret med lungekræft, og den største årsag til dødsfald blandt den gruppe er sen diagnosticering, skriver avisen.

/ritzau/FINANSVil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ørsted-chef: Uden statsstøtte til havvind snubler vi

Mens du sov: Putin vinder russisk valg med stor margin

Grundfos-udflytning splitter topchef og Niels Due Jensen

Putin i takketale: Vælgerne anerkender Ruslands resultater

Det holder aktieschefen øje med mandag

Velforberedt Putin overraskede dansk direktør ved besøg

Jaguar XJ fejrer 50 år med stil

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Spansk smæk for skillingen