Norwegian tager revanche for svagt 2017 efter positiv analyse
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Mens aktionærerne i Norwegian Air Shuttle kan se tilbage på et 2017, hvor aktiekursen bakkede næsten 40 pct., kan de glæde sig over en positiv start på 2018, hvor aktien på børsen i Oslo tirsdag tordner op med 8 pct. til 190,10 norske kr.

Det skal ses i lyset af, at Bank of America - Merrill Lynch har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "underperform" og i øvrigt betegner det som usandsynligt, at selskabet skulle gå konkurs i 2018.

Kursmålet er samtidig løftet til 220 norske kr. fra 100 norske kr.

Storbanken har også kigget nærmere på flere af de andre aktører og vurderer overordnet set, at regionalruterne i Europa vil nyde godt af Monarch's konkurs og Ryanairs vækstafdæmpning, og priserne på langdistanceflyvninger ses holde niveauet i starten af 2018 understøttet af robust efterspørgsel fra Asien og over Nordatlanten.

Omvendt kan en genopblussen af vækst fra mellemøstlige flyselskaber tynge optimismen og skabe prisbekymringer, hvor overkapacitet ud af Europa kan blive et fokuspunkt, vurderer bankens analytikere ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU gransker statsstøtte der gør ondt på Mærsk

USA: Ny rekord til Nasdaq efter Fed-chefens tale

Ekspert efter Nordeas databrud: Stadig udfordringer

Medie: Donald Trump erkender at Rusland blandede sig i præsidentvalget

Kina skruer voldsomt ned for sine investeringer i USA

Før regnskabet lander - stabilt kvartal i skyggen af hvidvasksag

Titusinder af TDC-kunder hænger stadig hos konkurrenten

Politisk flertal letter krav til økologisk landbrug i tørken

Aktier: Mærsk, FLS og Genmab holdt C25 i plus