Norwegian tager revanche for svagt 2017 efter positiv analyse
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Mens aktionærerne i Norwegian Air Shuttle kan se tilbage på et 2017, hvor aktiekursen bakkede næsten 40 pct., kan de glæde sig over en positiv start på 2018, hvor aktien på børsen i Oslo tirsdag tordner op med 8 pct. til 190,10 norske kr.

Det skal ses i lyset af, at Bank of America - Merrill Lynch har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "underperform" og i øvrigt betegner det som usandsynligt, at selskabet skulle gå konkurs i 2018.

Kursmålet er samtidig løftet til 220 norske kr. fra 100 norske kr.

Storbanken har også kigget nærmere på flere af de andre aktører og vurderer overordnet set, at regionalruterne i Europa vil nyde godt af Monarch's konkurs og Ryanairs vækstafdæmpning, og priserne på langdistanceflyvninger ses holde niveauet i starten af 2018 understøttet af robust efterspørgsel fra Asien og over Nordatlanten.

Omvendt kan en genopblussen af vækst fra mellemøstlige flyselskaber tynge optimismen og skabe prisbekymringer, hvor overkapacitet ud af Europa kan blive et fokuspunkt, vurderer bankens analytikere ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Det er nu, du skal overveje, hvordan en rentestigning skal håndteres

Nye grænser for børneopsparing på vej: Sådan bruger du dem bedst

E-sports-turnering et hit for robotindustri: Ansøgere stod i kø

Trump: Demokrater sætter illegale indvandrere over militæret

Den franske kok Paul Bocuse er død

Hotellet hvor Dalai Lama, Sean Connery og Elton John trækker sig tilbage

Kapitaljagten er sat i gang: "Vi skal lande 20 mio. kroner"

Genmab opnår vigtig status

Quiz: Russiagate, atomknapper og løgne - test din viden om Trumps første år