TK Development i gigantisk nedskrivning - direktør stopper
Frede Clausen, adm. direktør i TK Development, fratræder efter kæmpenedskrivninger.
Foto: Mick Andersson
Virksomheder Af
Børsnoterede TK Develpment med base i Aalborg nedskriver over hele linjen - i Danmark og i udlandet.

Samlet har koncernen, der udvikler fast ejendom, nedskrevet 405 mio. kr. i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Samtidig oplyses det, at den mangeårige topfigur, Frede Clausen, stopper som adm. direktør som led i et generationsskifte som det formuleres i kvartalsmeddelelsen.

Det betyder, at Clausen, der har været adm. direktør i TK Development siden 2002, skal medvirke til at lede koncernen indtil en ny adm. direktør er fundet.

TK Developments aktiekurs er siden offentliggørelsen  kl. 13.00 styrtdykket med omkring 20 pct. 

"På trods af en række positive tendenser er driften af de traditionelle centre endnu ikke tilfredsstillende for koncernen, og modningen og optimeringen af disse centre tager længere tid end forventet. De økonomiske konjunkturer er gode, men har ikke givet en tilsvarende god afsmitning på privatforbrugets andel af handel i de fysiske butikker. Dette har affødt en meget hård konkurrence med konkurrerende centre, og den stadigt stigende e-handel har skærpet det samlede konkurrencebillede yderligere," skriver TK Development.

Nedskrivningen er fordelt med 225 mio. kr. i Polen, mens TK Developments største aktiv, Sillebroen Shopping i Frederikssund, nedskrives med 120 mio. kr. Hertil kommer 60 mio. kr. fra andre dele af forretningen.

"Markedet har vist sig ikke at kunne absorbere et center (Sillebroen, red.) af denne størrelse, og den i sin tid udsatte anlæggelse af den planlagte nye by, Vinge, har været medvirkende til udviklingen," skriver TK i regnskabet.

Før den dramatiske udmelding ventede TK Development et samlet koncernresultat før skat på 50-60 mio. kr. Nu ligger estimaterne på  et koncernresultat før skat på minus 355 mio. kr.

TK havde i det fulde regnskabsår 2016/2017 en nettoomætning på 401,5 mio. kr. og ved regnskabsårets udgang en egenkapital på 1,3 mia. kr. Egenkapitalen er efter ni måneder i indeværende regnskabsperiode nede på 902,5 mio. kr.


Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDer bliver ild i køb, salg og fusion i 2018

Sponsoreret af
Børsen Konference

Forsiden lige nu


Nina Smith: "Det er meget uheldigt, at fokusset på at øge væksten ser ud til at være ved at forsvinde"

Drama bag kulisserne i jysk flyfamilie: "Nu går han sgu for vidt"

Aktie-overblik: Børshuse skubber Chr. Hansen og Novo til tops

Nordnet: Novo Nordisk 11 mia mere værd efter børsåbning

Oplev hverdagsobjekter blive til kunst eller få et skud sommervibes i Pumpehuset

Verden rundt: Uber-stifter scorer kassen - Amazon vil skabe flere jobs

Grød-ejer udskyder udlandet: "Jeg har været ekstremt naiv"

Børsen mener: Udflytning af vismænd er en ommer

Politisk tvivl om fremtid for uddeling af breve