Danske Bank: It-kriminelle arbejder hurtigere end lovgivere
Bankdirektør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix
Virksomheder Af
Det er ikke en sjældenhed, at it-kriminelle forsøger at få adgang til systemerne eller data i Danske Bank, og derfor arbejder banken i høj grad med selvregulering sideløbende med implementeringen af lovgivningen.

Det fortæller Tonny Thierry Andersen, der er chef for Wealth Management i Danske Bank, under en præsentation på Nordic Cyber Conference, der afholdes i København tirsdag.

"Vi bliver angrebet hver dag. Vi ser en stigning i angreb hver dag. Jeg mener, at vores forsvar har vist sig at være stærkt, siger han.

Kampen for at kunne undgå og håndtere cyberangreb er også en stor udfordring for lovgiverne, påpeger Tonny Thierry Andersen på konferencen, da de it-kriminelle hele tiden udvikler og forfiner deres metoder.

"De bliver bedre for hver dag. Problemet med reguleringen er, at det går for langsomt. Den opdateres ikke hurtigt nok, sammenlignet med, hvor hurtigt de kriminelle arbejder, siger han i en præsentation.

Flere årsager til cyber angreb

Han vurderer, at der i dag er flere årsager til, at banker bliver angrebet af kriminelle end tidligere. De digitale angreb kan eksempelvis være både politiske, gå efter store mængder af kundedata eller have penge som mål.

"Tidligere hvis du spurgte en bankrøver, hvorfor han eller hun røvede banker, så ville svaret være "Det er der, pengene er". Jeg tror, at der i dag er flere motiver relateret til kriminalitet i banksektoren end før, siger han.

Banken har selv indført flere initiativer for at beskytte sig mod truslen fra cyberangreb. Et eksempel er, at banken har indført Dmarc, der er en godkendelsesprocedure for e-mails og er designet til at beskytte mod e-mail-spoofing, som dækker over e-mails med falsk afsender, mens flere andre initiativer også er blevet en del af bankens arbejde for at forbedre cybersikkerheden.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Datasvigt - tusindvis af fortrolige filer lækket

Analytiker efter rentemøde i USA: "Et godt miljø for aktiestigninger"

USA-aktier løftet af håb om skattereform og Janet Yellens renteforhøjelse

Kapitalfond efter milliardsalg: Toppen er nået

Janet Yellen: Bitcoin er et yderst spekulativt aktiv

Advokater vil sikre dansk brexit-forspring

Janet Yellen trykker på aftrækkeren og hæver renten for tredje gang i 2017

Nordeas HR-boss: "Når du ser nogen dø, er alle andre samtaler mindre alvorlige"

Vigtigt og beroligende rente-signal fra Yellen