Danske Bank: It-kriminelle arbejder hurtigere end lovgivere
Bankdirektør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix
Virksomheder Af
Det er ikke en sjældenhed, at it-kriminelle forsøger at få adgang til systemerne eller data i Danske Bank, og derfor arbejder banken i høj grad med selvregulering sideløbende med implementeringen af lovgivningen.

Det fortæller Tonny Thierry Andersen, der er chef for Wealth Management i Danske Bank, under en præsentation på Nordic Cyber Conference, der afholdes i København tirsdag.

"Vi bliver angrebet hver dag. Vi ser en stigning i angreb hver dag. Jeg mener, at vores forsvar har vist sig at være stærkt, siger han.

Kampen for at kunne undgå og håndtere cyberangreb er også en stor udfordring for lovgiverne, påpeger Tonny Thierry Andersen på konferencen, da de it-kriminelle hele tiden udvikler og forfiner deres metoder.

"De bliver bedre for hver dag. Problemet med reguleringen er, at det går for langsomt. Den opdateres ikke hurtigt nok, sammenlignet med, hvor hurtigt de kriminelle arbejder, siger han i en præsentation.

Flere årsager til cyber angreb

Han vurderer, at der i dag er flere årsager til, at banker bliver angrebet af kriminelle end tidligere. De digitale angreb kan eksempelvis være både politiske, gå efter store mængder af kundedata eller have penge som mål.

"Tidligere hvis du spurgte en bankrøver, hvorfor han eller hun røvede banker, så ville svaret være "Det er der, pengene er". Jeg tror, at der i dag er flere motiver relateret til kriminalitet i banksektoren end før, siger han.

Banken har selv indført flere initiativer for at beskytte sig mod truslen fra cyberangreb. Et eksempel er, at banken har indført Dmarc, der er en godkendelsesprocedure for e-mails og er designet til at beskytte mod e-mail-spoofing, som dækker over e-mails med falsk afsender, mens flere andre initiativer også er blevet en del af bankens arbejde for at forbedre cybersikkerheden.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tip fra Niels Lunde: Hold dig fra offentlig ledelse

Midtjyde spinder guld på sin uldforretning

Det holder investeringsøkonomen øje med mandag

Yuppie-Porsche med bred bagdel og vind i håret

Fagbevægelsen afviser møde med Løhde: Vi savner villighed

Manu Sareen dropper politik - igen

Analyse: Kvinder skaber højere aktieafkast end mænd

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kinaforsker: Mere magtfuld Xi vil fylde tomrum efter USA