Danske Bank: It-kriminelle arbejder hurtigere end lovgivere
Bankdirektør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix
Virksomheder Af
Det er ikke en sjældenhed, at it-kriminelle forsøger at få adgang til systemerne eller data i Danske Bank, og derfor arbejder banken i høj grad med selvregulering sideløbende med implementeringen af lovgivningen.

Det fortæller Tonny Thierry Andersen, der er chef for Wealth Management i Danske Bank, under en præsentation på Nordic Cyber Conference, der afholdes i København tirsdag.

"Vi bliver angrebet hver dag. Vi ser en stigning i angreb hver dag. Jeg mener, at vores forsvar har vist sig at være stærkt, siger han.

Kampen for at kunne undgå og håndtere cyberangreb er også en stor udfordring for lovgiverne, påpeger Tonny Thierry Andersen på konferencen, da de it-kriminelle hele tiden udvikler og forfiner deres metoder.

"De bliver bedre for hver dag. Problemet med reguleringen er, at det går for langsomt. Den opdateres ikke hurtigt nok, sammenlignet med, hvor hurtigt de kriminelle arbejder, siger han i en præsentation.

Flere årsager til cyber angreb

Han vurderer, at der i dag er flere årsager til, at banker bliver angrebet af kriminelle end tidligere. De digitale angreb kan eksempelvis være både politiske, gå efter store mængder af kundedata eller have penge som mål.

"Tidligere hvis du spurgte en bankrøver, hvorfor han eller hun røvede banker, så ville svaret være "Det er der, pengene er". Jeg tror, at der i dag er flere motiver relateret til kriminalitet i banksektoren end før, siger han.

Banken har selv indført flere initiativer for at beskytte sig mod truslen fra cyberangreb. Et eksempel er, at banken har indført Dmarc, der er en godkendelsesprocedure for e-mails og er designet til at beskytte mod e-mail-spoofing, som dækker over e-mails med falsk afsender, mens flere andre initiativer også er blevet en del af bankens arbejde for at forbedre cybersikkerheden.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lufthavn bejler til Amazon: Bygger kæmpe logistikcenter

Aktiechef efter Trump-tweet: "Vi ser ikke en vild og blodrød reaktion mandag morgen

Goboat-drengene bader i succes: Vil være førende i hele verden

"Hver morgen, når vi vågnede, var der 10.000 kr mere på kontoen"

Schweiz Nationalbank: Så langt er vi fra en national kryptovaluta

Er Mærsk allerede bagefter? Mød Richard som har lavet en blockchain-container

Novo Nordisk kombinationsmiddel slår rivaler i nyt forsøg

Dansk krypto-rigmand: Bitcoins død er stærkt overvurderet - blockchain er næste skridt i menneskets udvikling

JP Morgan: Selv det negative scenarie ser godt ud for Genmab