Nintendo løfter forventningerne til hele året efter stærkt kvartal
Foto: Scanpix/Yuriko K Nakao
Virksomheder Af
Nintendo løfter mandag forventningerne til det forskudte regnskabsår 2017/18, efter at den japanske spillekonsolproducent tilsyneladende har øget sin produktion af den efterspurgte spillekonsol Nintendo Switch, og at de nylancerede videospil som Slatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe og ARMS har vist sig at være populære.

Det skriver Bloomberg News.

Den japanske producent af spillekonsoller og videospil venter nu et driftsresultat på 120 mia. yen for helåret mod tidligere 65 mia. yen. Samtidig lyder prognosen for omsætningen nu på 960 mia. yen mod tidligere 750 mia. yen., skriver selskabet i regnskabet for første halvår mandag morgen.

Ifølge mediet har produktionen af Nintendo Switch, der blev lanceret i foråret, ikke kunnet følge helt med den store efterspørgsel, men i forbindelse med regnskabet løfter Nintendo forventningen for antal solgte enheder til 14 mio. fra 10 mio.

I andet kvartal overraskede det japanske selskab også analytikerne positivt. Driftsresultatet i juli, august og september landede på 23,8 mia. yen, og det slog forventningerne, der lød på 19,2 mia. yen ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Omsætningen endte på 220 mia. yen i kvartalet, og det var også højere end forventningen blandt analytikerne på 174,6 mia. yen.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitaljagten er sat i gang: "Vi skal lande 20 mio. kroner"

USA's statsapparat lukker ned efter afstemning i Senatet

Californiens sol på flaske

Overblik: Manglende budget lukker USA's statsapparat ned

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Amerikansk aktiefest fortsætter: S&P 500 og Nasdaq lukker i ny rekord

Nationalmuseets Rane Willerslev: "Det her er ikke bare et job. Det er meningen med, at jeg er til"

Mandag går det løs i retten: Boeing vil tvinge Danmark til at udlevere kampfly-papirer

Sommerhuse kan styrte ned men ejere vil ikke flytte