Matas-aktien fik kursspanking efter nedjustering - faldt knap 15 pct.
Foto: Scanpix/ Liselotte Sabroe
Virksomheder Af
Onsdag faldt Matas-aktien med 14,7 pct. til 81,50 kr., efter at materialistkæden tirsdag efter børslukketid nedjusterede sine forventninger til det skæve regnskabsår 2017/2018.

Det er aktiens laveste kurs nogensinde i dens godt fire år på børsen. Den blev noteret til 115 kr. i juni 2013 - siden har selskabet dog betalt mere end 20 kr. i udbytte til aktionærerne.

Efter et svagt første halvår præget af et mindre fald i omsætningen venter Matas nu en tilbagegang i det underliggende sammenlignelige salg - det vil sige i de butikker, der har været åbne i mindst et år - på mellem 0 og 2 pct. mod en tidligere forventning om en vækst på 1 til 3 pct.

Derudover ventes et driftsresultat før nedskrivninger på goodwill (EBITA) på mellem 440 og 470 mio. kr. Det skal sammenlignes med en tidligere prognose om et resultat på et højere niveau end regnskabsåret før, hvor Matas tjente 551 mio. kr.

Anders T. Skole-Sørensen, finansdirektør i Matas, afviste onsdag morgen at kommentere nedjusteringen over for Ritzau Finans, men henholdt sig til fondsbørsmeddelelsen.

Dagens kursderoute kostede aktionærerne en halv milliard kroner, da den sendte markedsværdien på Matas ned i 3,1 mia. kr., mens den dagen før inden nedjusteringen havde en markedsværdi på godt 3,6 mia. kr.

Ifølge Bloomberg er de største aktionærer Kirkbi Invest med 15,05 pct. af kapitalen og Schroeders plc med 5,05 pct.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Wall Street fortsatte i store fald

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Kinesere storkøber danske koteletter på nettet

Kongressen kalder Zuckerberg til møde om Facebook-skandale

Tidligere TDC-topchef skal ind bestyrelsen hos Højgaard-selskaber

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Dommere stopper Boeings kamp for danske papirer om kampfly

Udenlandsk stat har hacket danske universiteter

13 organisationer i åbent brev: Stop lov om dna-register