Uber bliver smidt ud af London
Foto: Scanpix/Neil Hall
Virksomheder Af
Så er det slut med Uber-biler i den britiske hovedstad.

Transportmyndighederne i London har netop sagt nej til at forny Ubers licens til at køre i byen. Dermed må de 40.000 Uber-chauffører droppe deleturene, og de 3,5 mio. passagerer må finde anden transport.

 "TfL (Transport for London, red.) har vurderet, at Uber London Limited ikke er 'fit and proper' til at have en privat operatør i byen," skriver TfL i en meddelelse.

"TfL vurderer, at Ubers tilgang og adfærd demonstrerer en mangel på virksomhedsmæssigt ansvar i forhold til en række emner, der har potentiel betydning for offentlig sikkerhed," lyder det.

Kriminalitet og software

Det handler blandt andet om Ubers manglende vilje til at anmelde alvorlige, kriminelle forhold, måden at skaffe lægeerklæringer på og brugen af en særlig Greyball-software, der kan begrænse de offentlige myndigheders adgang til information i app'en.

 Og det betyder, at Ubers licens udløber om bare en uge, 30 september. Uber har dog 21 dage til at appellere afgørelsen, og delebilgiganten kan fortsætte med at køre, til den proces er afsluttet.

Londons borgmester er enig

Londons borgmester Sadiq Khan siger, at han fuldt ud støtter transportmyndighedernes beslutning.

"At levere en innovativ service må ikke ske på bekostning af kundesikkerhed," siger Sadiq Khan.

Uber har som bekendt også store problemer i Danmark, hvor en stribe af de 2000 danske Uber-chauffører er blevet dømt for ulovlig taxakørsel.

Også i andre lande er der konflikter med taxabranche og myndigheder, men alligevel har Uber for nyligt meldt ud, at selskabet skal børsnoteres. Uber er værdisat til omkring 64 mia dollar.
Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Salget af ejerlejligheder i København taber fart efter strammere lånekrav

Spilfirma får penge fra Kina: "Jeg tror ikke, at nogen danske spilvirksomheder har hevet et så stort beløb ind så tidligt"

Før markedet åbner: Topdanmark og Mærsk i fokus i ventet negativ åbning

Mens du sov: Trump kritiserer centralbankchef og Microsoft overrasker

God stemning i Asien - rekordstor shortposition kan presse Mærsk

Nordea-chef kæmper: Kunder flygter stadig

Google truer med højere mobilpriser

Aktier: Blandet asiatisk udvikling i kølvandet af Wall Street

Telia køber Bonnier Broadcasting for 6,6 mia.