Uber bliver smidt ud af London
Foto: Scanpix/Neil Hall
Virksomheder Af
Så er det slut med Uber-biler i den britiske hovedstad.

Transportmyndighederne i London har netop sagt nej til at forny Ubers licens til at køre i byen. Dermed må de 40.000 Uber-chauffører droppe deleturene, og de 3,5 mio. passagerer må finde anden transport.

 "TfL (Transport for London, red.) har vurderet, at Uber London Limited ikke er 'fit and proper' til at have en privat operatør i byen," skriver TfL i en meddelelse.

"TfL vurderer, at Ubers tilgang og adfærd demonstrerer en mangel på virksomhedsmæssigt ansvar i forhold til en række emner, der har potentiel betydning for offentlig sikkerhed," lyder det.

Kriminalitet og software

Det handler blandt andet om Ubers manglende vilje til at anmelde alvorlige, kriminelle forhold, måden at skaffe lægeerklæringer på og brugen af en særlig Greyball-software, der kan begrænse de offentlige myndigheders adgang til information i app'en.

 Og det betyder, at Ubers licens udløber om bare en uge, 30 september. Uber har dog 21 dage til at appellere afgørelsen, og delebilgiganten kan fortsætte med at køre, til den proces er afsluttet.

Londons borgmester er enig

Londons borgmester Sadiq Khan siger, at han fuldt ud støtter transportmyndighedernes beslutning.

"At levere en innovativ service må ikke ske på bekostning af kundesikkerhed," siger Sadiq Khan.

Uber har som bekendt også store problemer i Danmark, hvor en stribe af de 2000 danske Uber-chauffører er blevet dømt for ulovlig taxakørsel.

Også i andre lande er der konflikter med taxabranche og myndigheder, men alligevel har Uber for nyligt meldt ud, at selskabet skal børsnoteres. Uber er værdisat til omkring 64 mia dollar.

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Selskabsskat er trukket ind på regeringens udlignings-bord

Store cigarer og firbenede tidsmaskiner i det vestlige Cuba

Fra Ringsted til Shanghai: Kineserne storkøber danske koteletter, mørbrad og pølser på nettet

De amerikanske aktier slutter ugen som den værste i to år: "Der er adskillige ting i gang lige nu, og ingen af dem er gode"

Sticks'n'sushi vil have os til at drikke mere sake: Børsen tog til prøvesmagning

Donald Trumps straftold har skabt massive aktiefald. Er handelskrigen skudt i gang?

Facebook-aktien er usikker som aldrig før: "Jeg ville absolut ikke købe den i denne shitstorm"

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

USA: Wall Street fortsatte i store fald