Her er den ny formand for DI's bestyrelse
Adm. direktør i Cowi Lars-Peter Søbye, bliver ny formand for DI's bestyrelse, erfarer Børsen.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
DI's formand for bestyrelsen siden 2012, IBM Danmarks tidligere direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, stopper som formand for bestyrelsen i DI. Han afløses af adm. direktør i Cowi Lars-Peter Søbye, der fortsætter som topchef i Cowi.

Det erfarer Børsen, men formandsskiftet bliver først formelt bekræftet tirsdag på DI's årlige topmøde i Operaen i København.

"Vi kan bekræfte, at Lars-Peter Søbye er indstillet som ny formand for DI's bestyrelse. Udover det har vi ingen kommentarer," siger Charlotte Holm, pressechef i Cowi.

Lars-Peter Søbye indtrådte i DI's udvalg for erhvervspolitik i 2008.

I 2015 blev han formand for DI-udvalget Global Talents, hvis mission er at sikre virksomhederne adgang til højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft, og at Danmark er et attraktivt land for højtkvalificeret udenlandske medarbejdere at bo og arbejde i.

Lars-Peter Søbye har tidligere udtalt, at en af de største udfordringer for danske virksomheder er at kunne tiltrække, fastholde og rekruttere arbejdskraft til danske virksomheder.

"Som rådgivende ingeniørvirksomhed lever vi af at sælge vores medarbejderes viden og kompetencer. Men vi og resten af dansk erhvervsliv står overfor en stor udfordring, når det gælder om at kunne tiltrække og fastholde de bedste talenter i de kommende år," sagde Lars-Peter Søbye i forbindelse med, at han blev formand for udvalget Global Talents.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter store tab: Topchef forlader Lars Larsen-selskab - og Larsen stopper selv som formand

Fagboss nedtoner risiko for storkonflikt: KL bevæger sig på lønkrav

Nordea med nyt risikabelt lån med 30 års afdragsfrihed - boligejere sparer 2760 kr. hver måned

Landsretten dømmer modsat byretten: 20 dages betinget fængsel til politifolk for at tage bestikkelse fra Karsten Ree

Kun 15 selskaber på 13 år. "Det er selvfølgelig ikke godt nok," siger First North-chef

Medie: Femern-projektet er ramt af endnu en forsinkelse

Zuckerberg solgte Facebook-aktier for milliarder op til stor data-skandale

Aktier: Novo og Vestas trækker ned i negativt C25

Fingerprint fortsætter ned for tredje dag i træk - nu skal der ordrer ind, siger Helge Larsen