Amazon i seng med Big Pharma: Vil levere receptpligtig medicin
Amazons topchef Jeff Bezos rygtes at være på vej ind på markedet for receptpligtig medicin.
Foto: PR
Virksomheder Af
Apoteker-branchen kan måske godt begynde at se sig mere regelmæssigt tilbage over skulderen, for det lader til, at Amazon rykker endnu tættere på. Den amerikanske nethandelsgigant har ifølge en ny rapport taget de indledende skridt hen imod markedet for receptpligtig medicin.

Amazon er angiveligt i dialog med amerikanske indkøbsorganisationer i medicinalbranchen, hvilket indikerer, at det er den retning koncernen går i. Det skriver analytikere fra investeringsbanken Leerink Partners i en rapport, som mediet Axios har set.

 Mediet skriver videre, at Amazon muligvis går efter at lave et postordre-apotek, der i første omgang er målrettet kunder, der ikke er forsikrede, eller personer, der har en høj selvrisiko og betaler kontant for hovedparten af deres receptpligtige lægemidler.

Leerink Partners har i rapporten talt med pharma-bosser, der vurderer, at det vil tage Amazon mindst 18 til 24 måneder at få de rigtige lægemiddellicenser i 50 stater.

Tilbage i maj skrev Cnbc, at Amazon var begyndt at sælge medicinske forsyninger og udstyr i USA, og at koncernen ansatte medarbejdere til sit "professionelle sundhedsprogram".________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter store tab: Topchef forlader Lars Larsen-selskab - og Larsen stopper selv som formand

Fagboss nedtoner risiko for storkonflikt: KL bevæger sig på lønkrav

Nordea lancerer lån med mulighed for afdragsfrihed i op til 30 år

Landsretten dømmer modsat byretten: 20 dages betinget fængsel til politifolk for at tage bestikkelse fra Karsten Ree

Medie: Femern-projektet er ramt af endnu en forsinkelse

Zuckerberg solgte Facebook-aktier for milliarder op til stor data-skandale

Aktier: Novo og Vestas trækker ned i negativt C25

Fingerprint fortsætter ned for tredje dag i træk - nu skal der ordrer ind, siger Helge Larsen

Manglende hænder dræber iværksætter-optimismen: "Det er en trussel mod Danmark som iværksætternation"