Amazon i seng med Big Pharma: Vil levere receptpligtig medicin
Amazons topchef Jeff Bezos rygtes at være på vej ind på markedet for receptpligtig medicin.
Foto: PR
Virksomheder Af
Apoteker-branchen kan måske godt begynde at se sig mere regelmæssigt tilbage over skulderen, for det lader til, at Amazon rykker endnu tættere på. Den amerikanske nethandelsgigant har ifølge en ny rapport taget de indledende skridt hen imod markedet for receptpligtig medicin.

Amazon er angiveligt i dialog med amerikanske indkøbsorganisationer i medicinalbranchen, hvilket indikerer, at det er den retning koncernen går i. Det skriver analytikere fra investeringsbanken Leerink Partners i en rapport, som mediet Axios har set.

 Mediet skriver videre, at Amazon muligvis går efter at lave et postordre-apotek, der i første omgang er målrettet kunder, der ikke er forsikrede, eller personer, der har en høj selvrisiko og betaler kontant for hovedparten af deres receptpligtige lægemidler.

Leerink Partners har i rapporten talt med pharma-bosser, der vurderer, at det vil tage Amazon mindst 18 til 24 måneder at få de rigtige lægemiddellicenser i 50 stater.

Tilbage i maj skrev Cnbc, at Amazon var begyndt at sælge medicinske forsyninger og udstyr i USA, og at koncernen ansatte medarbejdere til sit "professionelle sundhedsprogram".Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Coloplast-boss: Opkøb afgørende for at komme tættere på kunden

Mandagens aktier: Vestas førte an i lettet marked

Aarhusiansk it-hus får jackpot: Lander overskud på 289 mio. kr.

Nina Smith vil ændre vedtægter efter Nykredit-salg: "Vi har brug for fleksibilitet"

Vestas bekræfter stor svensk ordre

Nasdaq: Stor efterspørgsel på en dansk ETF

Økonom om fartblind regering: "Det gør helt ondt i øjnene at læse"

Coloplast køber fransk distributør for 264 mio. kr.

Ny højreorienteret regering er indsat i Østrig