Ane Uggla: "I mit hjerte og sind er det en meget svær beslutning"
"I mit hjerte og sin er det en meget svær beslutning," siger Ane Uggla om frasalget af Mærsks oliedivision.
Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
Virksomheder Af
"I mit hjerte og sind er dette en meget svær, men rigtig beslutning."

Sådan siger Ane Uggla i en pressemeddelelse ovenpå nyheden om, at Mærsk sælger sin oliedivision til det franske olieselskab Total i en handel til 7,45 mia. dollar. Det svarer til lidt over 47 mia. kr.
 
"Maersk Oil har i næsten et halvt århundrede stået i front for udvikling af dansk olie, og har været central for A.P. Møller-Mærsk og har indtil denne dag spillet en afgørende rolle i dansk og international olie- og gasindustri. Dette giver os stolthed," siger Ane Uggla, der er bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding.

A.P. Møller-Mærsk modtager som betaling for oliedivisionen 97,5 mio. aktier i Total S.A. Det svarer til en ejerandel i det franske olieselskab på 3,76 pct. Total overtager desuden kortfristet gæld på 2,5 mia. dollar.

"Som ejere søger vi det bedste grundlag for fremtidig vækst i Maersk Oils aktiviteter og den fokuserede udvikling af Nordsøen. A.P. Møller-Mærsk A/S har fundet en dedikeret industriel ejer med en oprigtig interesse i videre udvikling og investering i de aktiver og kapaciteter, der er skabt under Maersk Oil, mens de samtidig vil bevare arven fra Danmarks førende olieselskab. På vegne af A.P. Møller Holding, vil jeg takke alle vores medarbejdere i Maersk Oil for deres enorme resultater og deres vedholdende dedikation over for A.P. Møller-Mærsk," siger Ane Uggla i pressemeddelelsen.  
 
Maersk Oil har opereret siden 1962, hvor A.P. Møller-Mærsk vandt retten til at udforske og udvinde olie og gas i Nordsøen. 

Transaktionen for Totals køb af Mærsks oliedivision ventes at gå igennem i første kvartal i 2018, og A.P. Møller-Mærsk ændrer ikke på sine forventninger til de finansielle resultater i 2017 i forbindelse med salget.
Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerMini MBA: Klassens frække dreng er blevet mainstream

Sponsoreret af
Aros Business Academy

Forsiden lige nu


Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

Ny finansdirektør i Mærsk: "De har brug for nogen der kan holde på pengene"

Brian Mikkelsen: Det her er et definitivt farvel til dansk politik

Analyse: Carolina Happe får travlt i Mærsk

Brian Mikkelsen dropper politik: Bliver ny topchef i Dansk Erhverv

Velhavende familier skyder formue i sneakersfirma: "De vokser over 250 pct. på toplinjen"

Det holder investeringsøkonomen øje med torsdag