Bavarian-partner tegner nye aktier til 405 kr. i udvidet aftale
Foto: Betina Garcia / Scanpix
Virksomheder Af
Biotekselskabet Bavarian Nordic tegner nye aktier for 207,5 mio. kr. til partneren Johnson & Johnson, der skal give 405,1578 kr. per ny aktie i forbindelse med det udvidede samarbejde mellem de to.

Tegningskursen er beregnet på baggrund af de seneste ti handelsdage.

Aftalen med Johnson & Johnson-datteren Janssen Pharmaceuticals er en udvidelse af den hidtidige partneraftale, så den også omfatter vaccineudviklingsprogrammer mod smitsom leverbetændelse, hepatitis B, og hiv type 1.

En aktie i Bavarian Nordic sluttede onsdagens handel med at koste 390,50 kr., efter at den sluttede i 417,50 kr. den 27. juli. hvor udvidelsen af aftalen blev offentliggjort.

Og de nye aktier vil blive udstedt, når aftalen bliver endelig godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder, oplyser Bavarian.

Samlet tegner Johnson & Johnson aktier for 33 mio. dollar - svarende til 207,5 mio. kr. Bavarian udsteder i alt 512.102 nye aktier - svarende til omkring 1,63 pct. af selskabets eksisterende aktiekapital.

Janssen og Bavarian samarbejder i forvejen om udvikling af ebola og HPV-vacciner. Med den nye aftale samarbejder selskaberne dermed om fire vaccinekandidater, der kombinerer de to selskabers teknologier.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Björn Borg-rigmand opgiver dyr satsning på skitøj: "Det har været en lorteforretning"

Parlamentarikere vrede efter Zuckerberg-høring: Du besvarede ikke vores spørgsmål

Lunde: Tip til Ane Uggla: Giv Søren Skou fred

Usikkerhed sender amerikanske aktier i rødt

Nye konkurskrav koster mindre banker 14 mia kr

Topfolk i ædelstensfirma rejser 900 mio i nyt selskab

Rod med udregning af priser giver endnu et mio-minus i kapitalfonds maskinfabrik

Det holder aktieanalytikeren øje med onsdag

Mærsk gør comeback på opblødt handelskonflikt: Brøndby får massive tæsk