Virksomheder Af
Genmab oplyste onsdag aften, at selskabets partner, Janssen Biotech, planlægger at starte fire nye studier med Daratumumab (Darzalex) i knoglemarvskræft og amyloidose. Planen er at starte studierne mellem andet halvår af 2017 og første kvartal af 2018, fremgår det af meddelelsen.

Der er tale om tre nye fase 3-studier og desuden et fase 2-studie.

"Janssen's ekspansive udviklingsplaner for Daratumumab understreger den dedikerede indsats for at teste Daratumumab bredt i mange kliniske rammer, hvilket forhåbentligt resulterer i bedre behandlingsmuligheder for patienterne," siger Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel i meddelelsen.

Janssen Biotech, der er ejet af medicinalgiganten Johnson & Johnson, indgik i august 2012 en aftale med Genmab, der sikrede selskabet en eksklusiv globale rettigheder til at udvikle, fremstille og kommercialisere Darzalex.

Johnson & Johnson spåede forleden et salgspotentiale for Darzalex på over 4 mia. dollar inden for fire år. Det skrev Børsen onsdag med henvisning til oplysninger på det amerikanske selskabs investordag, hvor Darzalex blev nævnt som et af fem produkter med megablockbusterpotentiale.

Genmab, der modtager procenter af salget, vurderede i sit kvartalsregnskab, at partneren vil sælge Darzalex for 1,1-1,3 mia. dollar i 2017. På en kapitalmarkedsdag sidste år oplyste Genmab i øvrigt, at analytikerne ser mulighed for, at salget på langt sigt kan nå helt op på 8 mia. dollar om året alene i knoglemarvskræft.

Johnson & Johnsons estimat inkluderer ikke en eventuel ny anvendelse af Darzalex mod solide tumorer.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analytikere: Denne aktie har potentiale til at stige mellem 60-130 pct

Ny Topdanmark-boss: Sådan vil jeg skabe flere aktiestigninger

Av: Store kursdyk på boliglån, lige før vinduet lukker

Rigmand sagde nej til bankerne: "Jeg var blevet klædt helt af"

Analyse: Topdanmark til vejrs efter regnskab - investorerne er fartblinde

Legetøjsgigant med blodrøde tal efter storkundes kollaps

Topdanmark løfter forventninger med 100 mio trods minus på investeringer

Thorborgs milliardsalg af livsværket L'easy vakler

Aktieanalysechef: De danske aktier vil stige med over 10 pct. - her er vinderne