Virksomheder Af
Genmab oplyste onsdag aften, at selskabets partner, Janssen Biotech, planlægger at starte fire nye studier med Daratumumab (Darzalex) i knoglemarvskræft og amyloidose. Planen er at starte studierne mellem andet halvår af 2017 og første kvartal af 2018, fremgår det af meddelelsen.

Der er tale om tre nye fase 3-studier og desuden et fase 2-studie.

"Janssen's ekspansive udviklingsplaner for Daratumumab understreger den dedikerede indsats for at teste Daratumumab bredt i mange kliniske rammer, hvilket forhåbentligt resulterer i bedre behandlingsmuligheder for patienterne," siger Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel i meddelelsen.

Janssen Biotech, der er ejet af medicinalgiganten Johnson & Johnson, indgik i august 2012 en aftale med Genmab, der sikrede selskabet en eksklusiv globale rettigheder til at udvikle, fremstille og kommercialisere Darzalex.

Johnson & Johnson spåede forleden et salgspotentiale for Darzalex på over 4 mia. dollar inden for fire år. Det skrev Børsen onsdag med henvisning til oplysninger på det amerikanske selskabs investordag, hvor Darzalex blev nævnt som et af fem produkter med megablockbusterpotentiale.

Genmab, der modtager procenter af salget, vurderede i sit kvartalsregnskab, at partneren vil sælge Darzalex for 1,1-1,3 mia. dollar i 2017. På en kapitalmarkedsdag sidste år oplyste Genmab i øvrigt, at analytikerne ser mulighed for, at salget på langt sigt kan nå helt op på 8 mia. dollar om året alene i knoglemarvskræft.

Johnson & Johnsons estimat inkluderer ikke en eventuel ny anvendelse af Darzalex mod solide tumorer.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analytikere: Derfor banker Danske Bank Nordea i første halvår

Milliardærfamilie bygger 150 arbejdspladser til folk med vilde ideer

Kapitalfond går ind i Nets-rival med Bestseller-milliardær i ejerkredsen

Hold øje med om kæresten snager i din personlige indbakke

Grey Goose-mesterens perfekte Dry Martini

Kongressen vil med nyt Rusland-udspil holde snor i Trump

Merete Riisagers gennemsnit var ikke nok til drømmestudiet

Ny kommunikationschef: Trump holder sit løfte om muren

App der sladrer om mail og Facebook-snageri vil nå 100.000 brugere i år