Virksomheder Af
Genmab oplyste onsdag aften, at selskabets partner, Janssen Biotech, planlægger at starte fire nye studier med Daratumumab (Darzalex) i knoglemarvskræft og amyloidose. Planen er at starte studierne mellem andet halvår af 2017 og første kvartal af 2018, fremgår det af meddelelsen.

Der er tale om tre nye fase 3-studier og desuden et fase 2-studie.

"Janssen's ekspansive udviklingsplaner for Daratumumab understreger den dedikerede indsats for at teste Daratumumab bredt i mange kliniske rammer, hvilket forhåbentligt resulterer i bedre behandlingsmuligheder for patienterne," siger Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel i meddelelsen.

Janssen Biotech, der er ejet af medicinalgiganten Johnson & Johnson, indgik i august 2012 en aftale med Genmab, der sikrede selskabet en eksklusiv globale rettigheder til at udvikle, fremstille og kommercialisere Darzalex.

Johnson & Johnson spåede forleden et salgspotentiale for Darzalex på over 4 mia. dollar inden for fire år. Det skrev Børsen onsdag med henvisning til oplysninger på det amerikanske selskabs investordag, hvor Darzalex blev nævnt som et af fem produkter med megablockbusterpotentiale.

Genmab, der modtager procenter af salget, vurderede i sit kvartalsregnskab, at partneren vil sælge Darzalex for 1,1-1,3 mia. dollar i 2017. På en kapitalmarkedsdag sidste år oplyste Genmab i øvrigt, at analytikerne ser mulighed for, at salget på langt sigt kan nå helt op på 8 mia. dollar om året alene i knoglemarvskræft.

Johnson & Johnsons estimat inkluderer ikke en eventuel ny anvendelse af Darzalex mod solide tumorer.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSunde medarbejdere kræver aktiv indsats

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


Merkel ønsker valg hvis alternativet er mindretalsregering

København ude af kapløb om lægemiddelagentur

Bagmandspolitiet om Monjasa: En besynderlig sag

Aktier: Novo steg på forventning - Vestas ned på usikkerhed

Analyse: Aktierne vil fortsætte op -sådan får du et godt afkast i 2018

Milano, København og Amsterdam slås om EU's lægemiddelagentur

Erik Damgaard går på børsen: Vi troede det ikke ville lykkedes

Landsretten frifinder Monjasa og Jan Jacobsen

Teknisk analyse: Store kursmæk venter Mærsk og Vestas