Bavarian: Prostvac undersøges sammen med lægemidler fra partner
Foto: Free/Bavarian Nordic
Virksomheder Af
Bavarian Nordics lægemiddelkandidat Prostvac skal atter prøves i kombination med lægemidler fra partneren Bristol-Myers Squibb.

Der er netop indledt et fase 2-studie med Prostvac i kombination med kræftmidlerne Yervoy og/eller Opdivo til supplerende behandling af patienter med prostatakræft.

Det er det andet studie, der kombinerer Bavarians Prostvac med såkaldte checkpoint-hæmmere fra Bristol-Myers Squibb. I oktober meldte Bavarian om et studie med Prostvac i kombination med Yervoy i 75 patienter med lokaliseret prostatakræft.

"Der er nu elleve igangværende forsøg med Prostvac i forskellige stadier af prostatakræft. I de senere år har vi oplevet en stigende interesse for at undersøge produktkandidaten i de tidlige stadier, hvor sygdommen endnu ikke har spredt sig uden for prostata," siger administrerende direktør for Bavarian Nordic Paul Chaplin ifølge en meddelelse.

Kombinationen med checkpoint-hæmmere prøves ifølge Paul Chaplin, da Bavarian vurderer, at Prostvac har potentiale til at forstærke den kliniske effekt af checkpoint-hæmmerne.

De virker ved enten at blokere molekyler, der hæmmer immunsystemet og kroppens egne sygdomsbekæmpende celler, eller ved at fremme molekyler, der stimulerer immunforsvaret.

Yervoy er godkendt i USA til behandling af hudkræft, mens Opdivo markedsføres af Bristol-Myers som andenbehandling til ikke-småcellet lungekræft, oplyser Bavarian.

/ritzau/FINANS

Bliv ven med Børsen på Linkedin og få relevante karrierenyheder i dit nyhedsfeedAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netbutikker raser: Konkurrenter fra Kina får unfair postrabat

Tre republikanere blokerer for skrotning af Obamacare-dele

"Byggemand Bob" forlod Bjarke Ingels og BIG: Og så blev han stor

Aktie-tendens: Grønt lys til Novo kan lyse op i rødt C20

Varde jagter arbejdskraft i Sydeuropa

Det skriver medierne: Invasion af købestærke kinesere

Verden rundt: Elon Musks raketfirma får ny milliardvurdering

Mybanker-stifter gør klar til salg og jagter ny millionbiks

Trumps mur et skridt tættere på: Kongressen øremærker milliarder