Bavarian: Prostvac undersøges sammen med lægemidler fra partner
Foto: Free/Bavarian Nordic
Virksomheder Af
Bavarian Nordics lægemiddelkandidat Prostvac skal atter prøves i kombination med lægemidler fra partneren Bristol-Myers Squibb.

Der er netop indledt et fase 2-studie med Prostvac i kombination med kræftmidlerne Yervoy og/eller Opdivo til supplerende behandling af patienter med prostatakræft.

Det er det andet studie, der kombinerer Bavarians Prostvac med såkaldte checkpoint-hæmmere fra Bristol-Myers Squibb. I oktober meldte Bavarian om et studie med Prostvac i kombination med Yervoy i 75 patienter med lokaliseret prostatakræft.

"Der er nu elleve igangværende forsøg med Prostvac i forskellige stadier af prostatakræft. I de senere år har vi oplevet en stigende interesse for at undersøge produktkandidaten i de tidlige stadier, hvor sygdommen endnu ikke har spredt sig uden for prostata," siger administrerende direktør for Bavarian Nordic Paul Chaplin ifølge en meddelelse.

Kombinationen med checkpoint-hæmmere prøves ifølge Paul Chaplin, da Bavarian vurderer, at Prostvac har potentiale til at forstærke den kliniske effekt af checkpoint-hæmmerne.

De virker ved enten at blokere molekyler, der hæmmer immunsystemet og kroppens egne sygdomsbekæmpende celler, eller ved at fremme molekyler, der stimulerer immunforsvaret.

Yervoy er godkendt i USA til behandling af hudkræft, mens Opdivo markedsføres af Bristol-Myers som andenbehandling til ikke-småcellet lungekræft, oplyser Bavarian.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Goldman Sachs-topchef sender stikpille til briterne: "Frankfurt er dejlig"

Torsdagens aktier: Pandora funklede mens C20 gik i rødt

Nordnet: Fesen investor-reaktion på Novo

Ti finansmænd om Sorte mandag i 1987: Det var et wakeup-call

USA: Nytilmeldte ledige når laveste niveau i 44 år

EU-ledere bakker op om Spanien i catalonsk konflikt

De allerbedste medarbejdere bliver mødt med den hårdeste linje

Analyse før topmøde: Giftig gas, frihandel og Brexit på menuen

Investerings-strateg: De næste 14 dage bliver afgørende for aktier