Virksomheder Af
Solar overtager 19,99 pct. af aktierne i svenske Bimobject, der specialiserer sig i bygningsinformationsmodellering (BIM). Det oplyser Solar i en fondsbørsmeddelelse.

Bimobject er noteret på Nasdaq Stockholm First North og har knap 50 ansatte, og selskabet står ifølge Solar bag verdens største digitale system til indholdsstyring af bygningsinformationsmodellering. Systemet gør det muligt for brugerne at anvende digitale kopier af bygningskomponenter til at lave digitale modeller af bygninger med høj detaljegrad, og systemet har mere end 279.000 aktive brugere.

Købet af aktierne sker via en rettet emission til en pris på godt 217 mio. svenske kr., svarende til omtrent 170,5 mio. danske kr. Størstedelen af aktierne, 15,35 pct. af den samlede aktiekapital, er nyudstedte aktier, mens de resterende 4,64 pct. af den samlede aktiekapital købes fra eksisterende aktionærer, inklusiv ledelsen hos Bimobject, skriver Solar.

Som aktiv aktionær i selskabet forventer Solar, at der kan skabes "væsentlige positive netværksmæssige synergier" i de kommende år, skriver selskabet.

"Solar er en digital sourcing- og servicevirksomhed, og et vigtigt aspekt i vores strategi er at drive, understøtte og høste de fordele, der er ved at forbedre produktiviteten i byggebranchen. BIM er hoveddrivkraften bag digitaliseringen. Dog er et vigtigt element i BIM at kunne bruge digitale byggematerialer, hvilket er præcist dér, hvor Bimobjects teknologi kan understøtte alle værdikædens interessenter, siger Anders Wilhjelm, administrerende direktør hos Solar, i fondsbørsmeddelelsen.

/ritzau/FINANSEr du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Han har knækket koden til de japanske mænd

Så meget er Pandoras kursmål skrumpet det seneste år: Analytikere er trætte af manglende salgstal

33-årige Daniel Daugaard har ikke haft en fridag i to år: "Vi ramte det perfekte tidspunkt at starte"

Hedgefond i short-angreb efter skuffelser over Genmabs guldæg: "Det er et udtryk for kortsigtet usikkerhed"

Sådan får du den bedste skiferie

Helle Ib: Giftig politisk cocktail smager af nederlag til Løkke ved næste folketingsvalg

Chefundersøger i ny anklage: Sådan påvirkede russerne det amerikanske valg

Restauranter lokker med billig mad – tjener kassen på sodavand

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer