Vestas' store Afrika-projekt er kommet i modvind
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Den danske vindmøllegigant Vestas er kommet i strid lokal modvind omkring et storstilet vindprojekt i Kenya. Lokale nomadefolk føler sig udsat for såkaldt landgrabbing, hvor andre på ulovlig vis har tilegnet sig deres områder.

Det skriver Berlingske Business.

Vestas er i det kenyanske projekt en del af et internationalt konsortium, der udover Vestas blandt andet inkluderer IFU og EKF, og det er både dem og de kenyanske myndigheder, som det lokale nomadefolk nu lægger sag an imod.

Konflikten fremgår af en Danwatch-rapport, der offentliggøres tirsdag, hvor det 622 mio. euro store vindprojekt bliver udsat for en kritisk gennemgang.

Ifølge rapporten, der bakker op om lokalbefolkningen, er nomadefolket ikke i tilstrækkelig grad blevet informeret om det internationale konsortiums leasing af det 162 kvadratkilometer store område omkring søen Turkana.

Vestas, der både er aktionær og leverandør til projektet, som på en god dag vil kunne øge Kenyas elproduktion med op til 20 pct, kommenterer af princip ikke igangværende retsager, men betegner, over for Berlingske Business, Danwatch-rapporten som et partsindlæg, da rapporten ifølge Vestas udelader væsentlig information, der har været til vagthundens rådighed.


/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kærestepar bag innovativ skjortesucces: Vores startup kommer før vores forhold

USA overvåger yuannen for tegn på manipulation

Bureaukratiske opgaver fik krimiforfatter Steffen Jacobsen til at forlade lægegerningen

Salget af sommerhuse halter efter sidste år - er du klar til at købe et?

Hospitalsaktie eksploderer på opkøbsrygte

Bankaktierne vandt i USA efter endnu en dag præget af handelskrig

Myndighederne var advaret på forhånd om uforståelige taxapriser

EU har mange spørgsmål til Theresa Mays nye brexitplan

Trump sendte europæiske aktier i bakgear