Vestas' store Afrika-projekt er kommet i modvind
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Den danske vindmøllegigant Vestas er kommet i strid lokal modvind omkring et storstilet vindprojekt i Kenya. Lokale nomadefolk føler sig udsat for såkaldt landgrabbing, hvor andre på ulovlig vis har tilegnet sig deres områder.

Det skriver Berlingske Business.

Vestas er i det kenyanske projekt en del af et internationalt konsortium, der udover Vestas blandt andet inkluderer IFU og EKF, og det er både dem og de kenyanske myndigheder, som det lokale nomadefolk nu lægger sag an imod.

Konflikten fremgår af en Danwatch-rapport, der offentliggøres tirsdag, hvor det 622 mio. euro store vindprojekt bliver udsat for en kritisk gennemgang.

Ifølge rapporten, der bakker op om lokalbefolkningen, er nomadefolket ikke i tilstrækkelig grad blevet informeret om det internationale konsortiums leasing af det 162 kvadratkilometer store område omkring søen Turkana.

Vestas, der både er aktionær og leverandør til projektet, som på en god dag vil kunne øge Kenyas elproduktion med op til 20 pct, kommenterer af princip ikke igangværende retsager, men betegner, over for Berlingske Business, Danwatch-rapporten som et partsindlæg, da rapporten ifølge Vestas udelader væsentlig information, der har været til vagthundens rådighed.


/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Wall Street fortsatte i store fald

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Kinesere storkøber danske koteletter på nettet

Kongressen kalder Zuckerberg til møde om Facebook-skandale

Tidligere TDC-topchef skal ind bestyrelsen hos Højgaard-selskaber

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Dommere stopper Boeings kamp for danske papirer om kampfly

Udenlandsk stat har hacket danske universiteter

13 organisationer i åbent brev: Stop lov om dna-register