Virksomheder Af
Efter tirsdagens blodige angreb i Bruxelles vil de ansatte i Københavns Lufthavn have et møde med lufthavnen og politiet om sikkerheden for personalet.

Det fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, som organiserer lufthavnspersonale inden for blandt andet catering, brand og redning, bagage og transport, til Avisen.dk

 "På baggrund af de her begivenheder vil vi invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle vores tillidsfolk om situationen. Der er normalt mange led med chefer og så videre inde over, men det vil være fint at få en direkte dialog, så vi kan skabe en forståelse for, hvad lufthavnen gør og ikke gør."

"Sidst, der var en bombetrussel i lufthavnen, undrede vi os noget over, at man evakuerede alle passagererne, mens man ikke evakuerede personalet, der befandt sig bag en gipsvæg," siger Henrik Bay-Clausen.

I Københavns Lufthavn er mange af de ansatte, som tjekker billetter, tager imod bagage og tjekker passagererne ind, organiseret i HK Service Hovedstaden. Her forventer formand René Knudsen, at der nu vil blive evalueret.

 "Hver gang der kommer et angreb på den ene eller den anden måde, skal man altid evaluere, om der er de sikkerhedstiltag, der er brug for. Også for sikkerhedsvagterne i lufthavnen kommer terrortruslen stadig tættere på," fortæller Ulla Thygesen, faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL.

"De seneste par år er det følelsesmæssigt rykket tættere og tættere på. De ansatte derude taler om, at det ikke er et spørgsmål, om det sker her, men hvornår det sker," siger hun til Avisen.dk

Og ifølge sikkerhedschefen i Københavns Lufthavn, Johnnie Müller, er lufthavnen åben for at mødes med fagforeningerne sammen med politiet.

"Det er vigtigt, at medarbejderne i Københavns Lufthavn kan føle sig trygge, når de går på arbejde. Derfor vil vi sammen med politiet gerne mødes med fagforeningerne," siger han.

Ellers henviser lufthavnen spørgsmål om sikkerheden i lufthavnen til politiet.

Hos Københavns Politi har vicepolitiinspektør Henrik Møller Jacobsen følgende kommentar:

"Hvis et fagforbund har interesse i at møde politiet, må de jo henvende sig."

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Presset Arla-boss skal spare 3 milliarder i største sparerunde nogensinde - intet er fredet

Antallet af solgte ejerlejligheder dykker med knap 20 pct

Mens du sov: Tobaksgigant falder 15 pct trods opjustering - Apple falder knapt 3 pct

Så gik den ikke længere: Hårdt ramte teknologiaktier sendte det amerikanske marked på retræte torsdag

Kloakbombe under Hovedstadens Letbane: Bliver knap 1 mia. kr. dyrere for samfundet

Det skal du vide om aktiemarkedet fredag

Børsen mener: Vi vil så gerne have, du siger lidt mere, Snabe

Mens du sov: Skal Kim Jong Un og Trump mødes i Sverige?

Lars Larsens og Jørgen Mads Clausens flysats har kostet dem millioner: Nu slipper pengene op