Virksomheder Af
Efter tirsdagens blodige angreb i Bruxelles vil de ansatte i Københavns Lufthavn have et møde med lufthavnen og politiet om sikkerheden for personalet.

Det fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, som organiserer lufthavnspersonale inden for blandt andet catering, brand og redning, bagage og transport, til Avisen.dk

 "På baggrund af de her begivenheder vil vi invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle vores tillidsfolk om situationen. Der er normalt mange led med chefer og så videre inde over, men det vil være fint at få en direkte dialog, så vi kan skabe en forståelse for, hvad lufthavnen gør og ikke gør."

"Sidst, der var en bombetrussel i lufthavnen, undrede vi os noget over, at man evakuerede alle passagererne, mens man ikke evakuerede personalet, der befandt sig bag en gipsvæg," siger Henrik Bay-Clausen.

I Københavns Lufthavn er mange af de ansatte, som tjekker billetter, tager imod bagage og tjekker passagererne ind, organiseret i HK Service Hovedstaden. Her forventer formand René Knudsen, at der nu vil blive evalueret.

 "Hver gang der kommer et angreb på den ene eller den anden måde, skal man altid evaluere, om der er de sikkerhedstiltag, der er brug for. Også for sikkerhedsvagterne i lufthavnen kommer terrortruslen stadig tættere på," fortæller Ulla Thygesen, faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL.

"De seneste par år er det følelsesmæssigt rykket tættere og tættere på. De ansatte derude taler om, at det ikke er et spørgsmål, om det sker her, men hvornår det sker," siger hun til Avisen.dk

Og ifølge sikkerhedschefen i Københavns Lufthavn, Johnnie Müller, er lufthavnen åben for at mødes med fagforeningerne sammen med politiet.

"Det er vigtigt, at medarbejderne i Københavns Lufthavn kan føle sig trygge, når de går på arbejde. Derfor vil vi sammen med politiet gerne mødes med fagforeningerne," siger han.

Ellers henviser lufthavnen spørgsmål om sikkerheden i lufthavnen til politiet.

Hos Københavns Politi har vicepolitiinspektør Henrik Møller Jacobsen følgende kommentar:

"Hvis et fagforbund har interesse i at møde politiet, må de jo henvende sig."

/ritzau/Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning