Hesalight: Der er ikke krævet ny revisor
Hesalights adm. direktør, Lars Nørholt.
Foto: PR-foto: Carsten Bundgaard
Virksomheder Af ,
Lampekometen Hesalight, der i de seneste uger er løbet ind i en række problematiske sager, afviser nu sammen med kapitalfirmaet Dansk OTC, at selskabets investorer skulle have krævet en ny revisor på et hasteindkaldt møde, som blev afholdt fredag 4. marts.

 På mødet skulle Hesalights adm. direktør og hovedejer, Lars Nørholt, forklare sig over for investorerne. Ifølge Børsens kilder, som er tæt på processen, blev der stillet krav om, at en ekstern revisor - og ikke selskabets hidtidige revisor, Frank Bergmann Hansen - skal gennemgå selskabets regnskab for 2015 og sikre, at alt er i orden.

Men det afviser Hesalight og kapitalfirmaet Dansk OTC, som LED-selskabet har solgt sine erhvervsobligationer igennem.

"Der blev på investormødet ikke rejst nogen krav fra investorerne om granskning af virksomheden eller krav om, at en ny revisor bliver indsat. I det hele taget tager vi afstand fra Børsens påstand om at investorerne udtrykte nogen betænkelighed omkring virksomhedens økonomi på omtalte møde. Lars Nørholt gav en redegørelse for HeSaLight's økonomiske situation og den aktuelle debat om kundeporteføljen. Der var efterfølgende meget få opklarende spørgsmål," udtaler Jesper Bak, som er managing partner i Dansk OTC.

Direktør: Revisor udtræder ikke

Børsen kontaktede onsdag Lars Nørholt for en kommentar til sagen, men her lød svaret:

 "Jeg vil ikke kommentere på interne drøftelser med vores investorer. Det gælder også vores drøftelser med potentielle nye investorer, som naturligvis gennemgår virksomhedens finansielle oplysninger meget grundigt. I den forbindelse kan man naturligvis have fuld tillid til vores revisorer."

Nu skriver han:

"Vi har løbende en god dialog med vores investorer om udviklingen i selskabet og investorerne er altid velkomne hos mig, hvis de vil have en yderlig orientering.Det er i øvrigt almindelig standard, at man i forbindelse med en kapitaltilførsel føjer en ekstra ekstern revisorbistand til arbejdet for at sikre uvildigheden. Dette betyder for HeSaLights vedkommende ikke, at vores nuværende revisor Frank Bergmann Hansen udtræder af arbejdet. Der er heller ikke rejst kritik af Frank Bergmann Hansens arbejde eller krav om udskiftning, som Børsen påstår. Jeg har fuld tillid til Frank Bergmann Hansen".


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Det kan blive det nye Genmab"

Svensk kundestorm mod Nordeas flytteplaner

Danish Crown runder 30 mia. kr. og sætter rekord

Han forudså aktieopturen - sådan ser han markedet nu

Tronskifte: Elbiler slår benzinbiler på prisen om otte år

Aktier: Pandora bliver sendt ned efter svage tal fra USA

Novo hvirvles ind i ny retssag i USA

Iskold skulder fra Merkel til Trump: Vi kan ikke længere regne med jer

Nyt russisk super-fly skal pille Airbus og Boeing ned fra skyerne