Diskrete østjyder scorer jackpot på at sælge vækstkomet til kapitalfond
Direktør i Airteam Poul Pihlmann (i th) og partnere Peter Bentzen (tv) og Flemming Møller (i midten) ved Airteams kontor i Aarhus.
Foto: Michael Drost-Hansen
Virksomheder Af
Ejerne bag Aarhus-virksomheden Airteam, der har specialiseret sig i ventilationsanlæg, har netop solgt selskabet til den svenske kapitalfond Ratos.

Airteam er blevet værdisat til 575 mio. kr. for hele selskabet, og Ratos køber 70 pct. af aktierne.  Den svenske kapitalfond overtager et selskab, der har vist særdeles gode resultater de seneste mange år. 

Overskuddene har boomet, og de tre ejere af virksomheden, Poul Pihlmann, Flemming Møller og Peter Bentzen, har de seneste fem år hevet mere end 100 mio. kr. ud i udbytte. Penge som ligger i bugnende holding-selskaber.

Nægtede salgsplaner 

Allerede i oktober sidste år kunne Børsen afsløre, at ejerne planlagde at sælge Airteam, men dengang nægtede adm. direktør og medejer Poul Pihlmann, at det skulle være tilfældet. I dag er tonen en anden:

"For at få airteam til at vokse yderligere og opnå sit fulde potentiale, er vi gået efter en partner med relevante kompetencer og ekspertise såvel som finansielle ressourcer," siger Poul Pihlmann i en pressemeddelelse.

Han bliver i sin nuværende stilling og vil fortsat være aktionær i Airteam.

Stiftet i 1998

Flere kapitalfonde er undervejs vist interesse for selskabet – bl.a. Axcel og Maj Invest. Nogle af dem har imidlertid været i tvivl om, hvorvidt Airteam ville kunne fortsætte væksten de kommende år med henvisning til, at der ikke er planlagt så mange store, offentlige byggerier som tidligere, som Airteam ellers har tjent gode penge på at levere til.

Selskabet blev stiftet i 1998 og leverede i det første leveår et bruttoresultat på 5,2 mio. kr. Selskabet voksede imidlertid hurtigt og var at finde blandt de hurtigst voksende virksomheder i begyndelsen af årtusindet. Opskriften på successen er ifølge Poul Pihlmann, at selskabet bl.a. har fokus på at optimere processerne.

"Det gør vi, fordi vi vil levere til aftalt tid, og den pris, vi tilbyder, er altid konkurrencedygtig," lød det fra Poul Pihlmann i oktober 2015.

Omsætning på 448 mio. kr. 

Firmaet får fremstillet sine anlæg af underleverandører i Danmark og udlandet, mens det selv tager sig af indkøb, salg, styring og kvalitetssikring. Ofte indgår Airteam partnerskaber med eksempelvis el- og VVS-installatører.

Susanna Campbell, adm. direktør i Ratos, udtaler:
"Airteam har en stærkt kundeorienteret virksomhedskultur med meget engagerede medarbejdere, en ledende markedsposition og en attraktiv forretningsmodel. Ratos investerer gerne i selskaber, som arbejder for at reducere energiforbruget i bred forstand og vi ser en stor styrke i airteams betydelige ekspertise og know-how inden for moderne, energieffektive ventilationsløsninger."

Airteam har hovedsæde i Aarhus, men har kontorer syv forskellige steder i landet, en omsætning på 448 mio. kr. og i alt 150 medarbejdere. 

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Troels Lund frygter talrod om kontanthjælp

Mens du sov: Google skuffede efter voldsomt løft i omkostninger

Vagthund varsler hvidvaskkontrol hver uge

Det skal du vide om aktiemarkedet tirsdag

Aktier: USA tabte pusten og gik i minus

Stein Baggers pengejæger går i kødet på svenske Carl Freer

Professor: Forligsmanden erklærer sammenbrud tirsdag

Invester i studieboliger og hjælp dine børn

Ædelstenschef måtte droppe planer til 15 mia kr i Tyskland