Brasilien indleder undersøgelse af massiv fodbold-korruption
Foto: Scanpix
Sport Af
Brasilianske myndigheder har nedsat en kommission, der skal undersøge og afdække forbrydelser begået af direktører i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Kommissionen vil blandt andet undersøge tidligere præsident i Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF) Jose Maria Marin, der var en drivkraft bag VM i Brasilien i 2014.

Marin er en af syv Fifa-topfolk, som blev anholdt i en antikorruptionsaktion i Zürich tilbage i maj sidste år.

Dengang stormede schweizisk politi - på foranledning af de amerikanske myndigheder - et hotel, hvor en række Fifa-topfolk opholdt sig.

De amerikanske myndigheder anklager Fifa-topfolk for bestikkelse for omkring en milliard kroner. Bestikkelsespengene er ifølge anklagerne brugt til at sikre, at fodboldturneringer og tv-rettigheder er endt på bestemte hænder.

Anklageskriftet omfatter beskyldninger om korruption i en periode på 24 år fra 1991 til 2015.

Aktionen i Schweiz startede lavinen, som i sidste ende førte til Fifa-præsident Sepp Blatters fald.

Jose Maria Marin er blevet udleveret til USA under anklager for at tage imod bestikkelse i forbindelse med tv-rettigheder til sydamerikanske turneringer.

Hans forgænger Ricardo Teixeira og hans efterfølger Marco Polo Del Nero er også blevet tiltalt i USA.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefaler