Nike afbryder samarbejdet med Sharapova under dopingsag
Foto: Scanpix
Sport Af
Sportstøjsgiganten Nike suspenderer sit samarbejde med tennisstjernen Maria Sharapova, oplyser selskabet i en meddelelse.

Også det schweiziske urfirma Tag Heuer meddeler, at det indtil videre er færdig med russeren.

Det sker, efter at Sharapova er blevet taget for brug af et ulovligt middel.

- Vi er kede af og overraskede over nyhederne om Maria Sharapova. Vi har besluttet at suspendere vores samarbejde med Maria, mens undersøgelserne fortsætter. Vi vil forsætte med at holde øje med situationen, skriver Nike i sin meddelelse.

Sharapova har sin egen tøjserie hos det amerikanske selskab.

Tag Heuer har haft en sponsoraftale med Maria Sharapova i en årrække. Aftalen er udløbet, men nye forhandlinger var i gang. De er nu stoppet.

- Maria Sharapova var på kontrakt hos os indtil 31. december 2015. Vi forhandlede om en ny aftale, men i lyset af den nuværende situation har vi besluttet at suspendere de forhandlinger og ikke forlænge aftalen, oplyser det schweiziske urfirma i en meddelelse.

Maria Sharapova oplyste på et pressemøde mandag, at hun testede positiv for et forbudt stof under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Det er stoffet meldonium, der er blevet fundet spor af i Sharapovas dopingprøve. Stoffet blev sat på den forbudte liste ved årsskiftet, og ifølge den russiske stjerne fik hun det i sig via medicin, hun har taget i årevis.

- Jeg tager det fulde ansvar. Det er mit ansvar, hvad jeg putter i min krop, sagde Sharapova på pressemødet.

Angiveligt har russeren og hendes hold ganske enkelt ikke holdt sig opdateret om, hvilke præparater de blev føjet til dopinglisten i januar.

Russeren fik besked af Det Internationale Tennisforbund (ITF) for nogle dage siden, og hun vil nu samarbejde med organisationen.

Sharapova brød igennem på den internationale tennisscene, da hun i en alder af bare 17 år og 75 dage vandt Wimbledon i 2004.

Siden har hun også vundet US Open (2006), Australian Open (2008) samt French Open to gange (2012, 2014). I alt er det blevet til 35 WTA-sejre.

Men imellem de mange sejre på kvindernes tour har skader været et tilbagevendende problem for den russiskfødte Sharapova, der har boet i USA, siden hun var syv år.

Det er endnu uvist, hvordan Sharapova bliver straffet for den positive test.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler