Uefa indfører mållinjeteknologi ved EM i fodbold
Foto: Scanpix
Sport Af
Når EM-slutrunden i fodbold bliver afviklet i Frankrig den kommende sommer, vil dommerne få mulighed for at anvende mållinjeteknologi.

 
Det meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), hvis eksekutivkomité torsdag og fredag har været samlet i Nyon.

Den i øjeblikket karantæneramte Uefa-præsident, Michel Platini, var tidligere modstander af mållinjeteknologi, men forbundet har nu besluttet sig for at tage midlet i brug ved EM.

Mållinjeteknologi vil også blive indført fra den kommende sæson i Champions League fra playoff-runden og frem, meddeler Uefa på sin hjemmeside.

I Europa League vil mållinjeteknologi blive anvendt i gruppespillet og frem fra sæsonen 2017/18.


 
Uefa har i øvrigt besluttet at vente med at afholde præsidentvalg, indtil Michel Platinis appeldag er blevet afgjort ved Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Franskmanden blev i december udelukket fra al fodbold i otte år af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) etiske komité. Det samme skete for den mangeårige Fifa-præsident Sepp Blatter.

Det var en overførsel på to millioner schweizerfranc fra Blatter til Platini i 2011, som stred mod Fifas regler om gaver, da det ikke kunne dokumenteres, at franskmanden havde krav på en så stor pengegave.

Overførslen var ifølge Michel Platini betaling for et stykke arbejde, han udførte for Fifa i årene omkring årtusindskiftet.

Uefas eksekutivkomité har som ventet desuden besluttet sig for at anbefale forbundets generalsekretær, Gianni Infantino, som kommende præsident i Fifa.

Han kan blive valgt ved præsidentvalget, der finder sted 26. februar.

/ritzau/

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDer bliver ild i køb, salg og fusion i 2018

Sponsoreret af
Børsen Konference