Thomas Bernt, debatredaktør

Økonomisk krise får Rio til at slanke OL-arrangement
Foto: Scanpix
Sport Af
Værten for sommerens OL, Rio de Janeiro, strammer nu livremmen i bestræbelserne på at overholde budgettet for det gigantiske arrangement.

Beslutningen kommer efter fire måneders forhandlinger mellem de brasilianske arrangører og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i lyset af den økonomiske krise i Brasilien.

Antallet af frivillige bliver derfor skåret ned fra 70.000 til 50.000, ligesom tribunerne bliver mindre på rostadion og beachvolleystadion i den brasilianske storby. Samtidig har værterne valgt at indsætte 20 procent færre biler til legene.

"Vi har beskåret nogle servicefunktioner og lavet vigtige korrektioner," siger OL-talsmand Mario Andrada ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Vi har et balanceret budget og har lavet nogle kreative løsninger. Mange af fremtidens lege vil blive inspireret af, hvad vi gør i dag," lyder det fra Andrada.

Det olympiske rostadion var oprindelig beregnet til at kunne huse 14.000 tilskuere, mens der efter planen skulle være plads til 12.000 mennesker til beachvolley. Foreløbig er det uklart, hvor meget anlæggene skrumper.

OL åbner 5. august, mens der er afslutningsceremoni 21. august.

/ritzau/

Hvad mener du - deltag i debatten

Børsen vil rigtig gerne vide, hvad du mener om denne historie. Bidrag gerne med holdninger, gode ideer og konstruktive indspark. Vi ønsker en god og saglig debat. Du kan læse om vores debatregler her.

Med venlig hilsen
Thomas Bernt Henriksen, debatredaktør

Mest læste

π