Roskilde festival Af
En udsolgt Roskilde Festival giver lys i øjnene på underskoven af billethajer og fuskere. Derfor tænder både festivalen og Forbrugerstyrelsen en advarselslampe.

Roskilde Festival er i fuld gang, og i eftermiddag starter det officielle musikprogram, der tiltrækker tusinder på tværs af alder og livssituation.

Men har du endnu ikke billet og overvejer at købe via nettet eller sælgere foran festivalen, skal du tænke dig grundigt om, lyder advarslen.

"Vogt dig for billethajerne. Det kan blive både dyrt og skuffende at havne i gabet på sådan en," skriver Forbrugerstyrelsen.

Stopper ikke ved grænsen


Mens du jager billetter, jager billethajerne dig, og det sker i dag både i cyberspace og på markjorden uden for Roskilde.

"Med internettet er det blevet nemt at shoppe efter de eftertragtede billetter hos flere forskellige bureauer på tværs af Europas grænser," påpeger Forbrugerstyrelsen.

Se grafikkerne nederst til højre for at se konsekvenserne og gardere dig mod at blive snydt.

Ingen hjælp at hente


Er der udsolgt, forsøger billethajer og videresalgsbørser at presse prisen på billetterne op, men det er helt umuligt for en køber at gennemskue, om billetterne overhovedet er ægte, lyder det fra festivalledelsen.

På hjemmesiden advarer festivalen sine gæster mod at give penge til de lyssky forhandlere. Det gælder både billethajer og uofficielle billetsalgssteder.

"Roskilde Festival kan hverken garantere eller tjekke, om disse billetter er valide før festivalen. Så overvej dine valg grundigt," skriver festivalen.

Følg festivalen på borsen.dk/roskilde


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu