Generelt Af

Saad al-Hariri, Libanons afgående premierminister, fortæller fra Saudi-Arabien, at han vender hjem i løbet af to dage. Det skriver han på Twitter.

- Jeg har det fint, og hvis Gud vil, vender jeg tilbage i løbet af de kommende to dage ... lad os falde til ro, står der i Hariris første tweet i en uge.

Til den saudiske tv-station Al Arabiya sige han, at han står ved den begrundelse, han gav for at træde tilbage som premierminister.

Hariri har overrasket både tilhængere og modstandere hjemme i Libanon ved i starten af måneden at melde sin afgang som premierminister. Endnu mere overraskende var det, at han afleverede beskeden fra Saudi-Arabien.

Her sagde han, at han frygtede for sin egen sikkerhed hjemme i Libanon.

Men mange i Libanon har mistanke om, at Saudi-Arabien har tilbageholdt ham, så han kunne tjene saudiernes politiske dagsorden.

Det har Hariri, som er sunnimuslim og allieret med Saudi-Arabien, nægtet.

Den afgåede premierminister dannede i 2016 en koalitionsregering bestående af blandt andet medlemmer af Hizbollah.

Det kunne lade sig gøre, da Hariri sagde ja til at støtte sin politiske modstander, den tidligere hærchef Michel Aoun, der i oktober blev indsat som præsident.

Aoun, der er kristen, er allieret med Hizbollah, som står på terrorlister i EU og USA, men har indgået i flere regeringer i Libanon.

Da Hariri 4. november trådte tilbage i en tale, som blev sendt på saudiarabisk tv, langede han blandt andet ud efter Hizbollah.

Iran og Saudi-Arabien støtter forskellige sider i borgerkrigen i nabolandet Syrien, som har sendt over en million på flugt ind i Libanon.

/ritzau/Reuters

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu