Generelt Af

Robot styrer symfoniorkester

PISA: Det var den store italienske tenor Andrea Bocelli, der sang, men det var alligevel ikke ham, der var showets stjerne i Pisa - eller i hvert fald var han ikke den eneste stjerne. For ved en koncert forleden i forbindelse med Den Internationale Festival for Robotter var der en robot på scenen sammen med Bocelli, skriver nyhedsbureauet AFP. Det var en robot, som kaldes YuMi, designet i Schweiz. Den er konstrueret til at dirigere et symfoniorkester, og i dagens anledning var den kodet til at kopiere dirigenten Andrea Colombinis bevægelser. Han er chefdirigent for Lucca Filharmoniker Orkesteret, der stod for musikken i Pisa, og det gik godt. Men der går nok lidt endnu, før klassisk musik bliver computerstyret. For robotten kan ikke improvisere, hvis for eksempel nogle af musikerne spiller for langsomt.

/ritzau/

Trængende mænd truet med økse

ERFURT: En mand i byen Gotha i det østlige Tyskland har ufrivilligt tilbragt en nat i detentionen, efter at han blev rasende på tre mænd, der urinerede op af hans hus. Manden truede de tre med en økse, og det gjorde han, mens en politibil ved et tilfælde trillede forbi huset. Husejeren forklarede ifølge nyhedsbureauet dpa til politiet, at de tre mænd havde nægtet at lade deres vand et andet sted, så derfor havde han hentet øksen. Politiet fik ham afvæbnet og tjekkede alle involverede for påvirkning af alkohol. De tre trængende mænd forlod derefter stedet, men husejeren var stadig rasende, og det endte med, at politiet lod ham køle af på stationen natten over.

/ritzau/

Hunden Finn vil være borgmester

TORONTO: Vælgerne i St. John i Newfoundland, Canada, har fået en ny kandidat at stemme på ved næste lokalvalg. Hunden Finn, der ifølge lokale medier er en australsk kvæghund, har i et stykke tid overvejet at stille op for at blive borgmester, og nu er det så besluttet, siger hundens ejermand og kampagnechef, Glenn Redmond. Hunden har nu fået travlt med at vise sig frem på gader og stræder og "strinte sit territorium af". Kampagnechefen har hængt valgplakater op. - Finn er en australsk kvæghund og derfor en utrættelig arbejder. Han ved ikke, hvornår han skal stoppe. Han vil arbejde nat og dag for at få tingene gjort, siger Redmond til tv-stationen CBC. Han tilføjer, at nogle af de ting, der bekymrer Finn, er huller i vejene, og når der ikke er ryddet sne. - Han kan godt lide at gå ture, så det er bestemt noget, der bekymrer ham, siger Redmond.

/ritzau/Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu