Politik Af

Københavns Kommune vil sælge alle sine aktier i A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver dr.dk.

Et politisk flertal i Københavns Borgerrepræsentation mener, at Mærsk gør så stor skade på klimaet og miljøet, at man er klar til at sælge samtlige aktier, som kommunen ejer i det børsnoterede selskab.

- Jeg har meget stor veneration over for Mærsk, men jeg har også en beslutning fra rådhuset, som siger, at vi ønsker at være en grøn by, siger overborgmester i København, Frank Jensen (S), til dr.dk.

- Derfor kan vi ikke have vores skatteborgerpenge stående i aktier i kul-, olie- og gasindustrien.

Kommunen har en minimumsgrænse for selskabers "sorte" forretning. Hvis et selskab har mere end fem procent af sine aktiviteter inden for olie-, gas- og kulområdet, vil kommunen ikke have aktier i selskabet.

Et flertal i Københavns Kommunes Økonomiudvalg har vedtaget en indstilling om at sælge aktierne i kul-, olie- og gasselskaberne. Beslutningen ventes at blive truffet formelt af et flertal i Københavns Borgerrepræsentation torsdag.

Ifølge dr.dk har Mærsk ikke ønsket at kommentere det politiske flertals ønske om at sælge samtlige aktier.

Olieindustrien håber, at miljøivrige politikere og andre investorer vil besinde sig, inden de sælger alle deres olieaktier.

- Vi er selvfølgelig bekymret over den signalværdi, der er i den. Fordi vi mener, at vi er en del af løsningen - ikke en del af problemet, siger Martin Næsby, direktør i brancheforeningen Olie & Gas Danmark, til dr.dk.

- Jeg tror, at man vil forstå, at vi har brug for olien og gassen i mange år fremover, for vi skal alle sammen ud og flyve og køre bil. Vi har ikke teknologien, som det er i dag til at undvære olie og gas, siger han.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu