Politik Af
Titusinder af mennesker demonstrerer i det centrale London i den første bølge af flere protester mod den amerikanske præsident Donald Trumps besøg i Storbritannien.

En kæmpe ballon, der forestiller Trump som en skrigende orange baby, svæver over menneskemængden.

- At afbilde Trump som en baby er en god måde at ramme hans skrøbelige ego, og at drille ham er vores vigtigste motivation, siger Matthew Bonner, der er en af arrangørerne bag demonstrationen.

- Han lader ikke til at være påvirket af den moralske harme, som hans opførsel og politik forårsager. Man kan ikke tale fornuft med ham, men man kan latterliggøre ham.

Mange af demonstranterne holder skilte med teksten "Dump Trump".

- Ingen Trump, ingen KKK, intet fascistisk USA, lyder et af slagordene fra mængden.

Blandt deltagerne i fredagens demonstration i London er også den advokat, der repræsenterer pornostjernen Stormy Daniels, skriver AP. Daniels hævder, at hun er blevet betalt for at tie stille om en affære, hun angiveligt havde med Trump.

Advokaten, Michael Avenatti, blev inviteret af arrangørerne bag demonstrationen. Han siger, at han vil sende et signal til "vores brødre og søstre her i Storbritannien og over hele verden om, at ikke alle amerikanere støtter denne præsident".

- Der er millioner af amerikanere, som er oprørte over hans fremfærd og opførsel, siger Avenatti.

De store demonstrationer mod Trump har allerede haft konsekvenser for hans besøg i landet.

Oprindeligt havde premierminister Theresa May inviteret ham på et egentligt statsbesøg, som normalt inkluderer glitrende hestevogne og middag hos dronningen. Men det er blevet nedtonet til et todages arbejdsbesøg, angiveligt på grund af bekymringer over sikkerheden.

Arrangørerne bag demonstrationen i London siger, at de planlægger demonstrationer mod Trump i 50 byer rundt om i Storbritannien.

Præsidenten sagde ved ankomsten til Storbritannien torsdag aften til tabloidavisen The Sun, at de planlagte protester fik ham til at føle sig uvelkommen, og at han derfor ville undgå det centrale London.

Fredagens møde med premierminister Theresa May og den efterfølgende pressekonference blev holdt på hendes landsted, Chequers, uden for hovedstaden.

/ritzau/AP


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansker jagter partnere til stabil kryptomønt

Mens du sov: Trump kalder EU en fjende af USA

Aktier: Generelle kursfald i Asien og lukket i Japan på grund af helligdag

Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

Det sker i dag: Showdown mellem Donald Trump og Vladimir Putin

Geranium mister kok - ramt af udlændingeregler: "Jeg tror ikke vi nødvendigvis havde haft vores stjerner uden den udenlandske arbejdskraft"

Ratingkæmpe: Hvidvaskskandale er regnet ind i vurdering af Danske Bank

Ekspert: Trumps møde med Putin kan signalere ny verdensorden

B&O-topchef om haltende salg: "Ikke alle kvartaler er ens"