Kina tirsdag morgen efter nye trusler: Vi vil slå tilbage mod Trump
Kinas præsident Xi Jinping
Foto: Pool / Reuters / Ritzau Scanpix
Politik Af
Hvis USA identificerer yderligere varer, som objekter for nye toldsatser, vil kineserne slå tilbage.

Det oplyser det kinesiske handelsministerium tirsdag ifølge CNBC.

I en udtalelse, som er offentliggjort på handelsministeriets hjemmeside, oplyser ministeriet angiveligt, at det vil beskytte kinesiske interesser ved både at tage kvantitative, men også kvalitative mål i brug i tilbageslaget mod USA.

Trumps nye trusler om yderligere straftold på 10 pct. på varegrupper, der repræsenterer en værdi på 200 mia. dollar, bryder med forhandlinger og enighed mellem parterne, sagde det kinesiske handelsministerium.

"Denne praksis med ekstremt pres og afpresning afviger fra den enighed, som begge parter har nået ved mange lejligheder, og det er skuffende for det internationale samfund," oplyste ministeriet.

"Handelskrigen bryder med internationale handelsregler og er ikke i overensstemmelse med de globale tendenser på verdensmarkedet for handel", fortsætter ministeriet.

Kina vil derfor forsvare sine interesser og den frie handel, står der ifølge cnbc.com i udtalelsen.

Kineserne slår dog også fast, at de vil ændre sig langsomt men sikkert med reformer, der vil åbne det kinesiske marked mere op, oplyser ministeriet.

Svaret til USA kommer efter, at Donald Trumps administration leder efter nye toldtariffer, som de vil bruge til at presse Kina med.

Mandag kom det frem, at Trump har bedt sin handelsudsending identificere varer, der repræsenterer en værdi af 200 mia. dollar, som risikerer øgede toldsatser på 10 pct.


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansker jagter partnere til stabil kryptomønt

Mens du sov: Trump kalder EU en fjende af USA

Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

Geranium mister kok - ramt af udlændingeregler: "Jeg tror ikke vi nødvendigvis havde haft vores stjerner uden den udenlandske arbejdskraft"

Ratingkæmpe: Hvidvaskskandale er regnet ind i vurdering af Danske Bank

Ekspert: Trumps møde med Putin kan signalere ny verdensorden

B&O-topchef om haltende salg: "Ikke alle kvartaler er ens"

Nykredit vil investere i veje og broer med penge fra ny milliardfond

Analytiker: Handelskrig kan ramme Danske Banks handelsindtægter