Hov: 2,5 millioner danskere får nye forskudsopgørelser - og slipper billigere i skat
Skat sender nye forskudsopgørelser ud til 2,5 millioner danskere.
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
2,5 millioner borgere modtager ny forskudsopgørelse fra Skat - og kan se frem til at slippe billigere i skat i år, end det så ud til for et halvt år siden.

Det sker, efter der i regeringens skatteaftale fra februar er givet højere fradrag med tilbagevirkende kraft, oplyser Skat i en pressemeddelelse. Men selve aftalen er først vedtaget i Folketinget i juni, så derfor sker der først noget nu.

"Skattesystemet i Danmark er et af de mest automatiserede i verden, så langt de fleste borgere, som får en ny forskudsopgørelse i disse dage, behøver ikke foretage sig noget. Vi sørger for at rette forskudsopgørelserne, og arbejdsgiveren henter automatisk det nye skattekort, når lønnen for juli skal laves," skriver kontorchef i Skat Lotte Dige Toft.

Den nye skatteaftale hæver blandt andet det maksimale beskæftigelsesfradrag fra 33.300 kr. til 34.300 kr. Derudover indføres der et ekstra jobfradrag på op til 1400 kr.

Der er også ændringer for de danskere, der indbetaler til en pensionsordning. Der er et nyt fradrag på vej, som afhænger af, hvor lang tid der er til folkepensionsalderen.
 
Borgere med mere end 15 år til pensionen får 8 pct. i fradrag på pensionsindbetalingen i 2018, så hvis man indbetaler op til grænsen på 70.000 kr. om året, giver det en skattelettelse på 1460 kr. i år

Hvis der er mindre end 15 år til pensionsalderen, er fradraget oppe på 20 pct. i år. Det giver en skattelettelse på 3640 kr.

Langt det meste sker altså automatisk, men Skat opfordrer alligevel borgere til at tjekke tallene.

"Det er en god idé at benytte anledningen til at tjekke, at oplysningerne i forskudsopgørelsen er opdaterede. Det gælder især, hvis din jobsituation har ændret sig, for eksempel hvis du er gået fra at være ledig til at være i beskæftigelse. Du skal også være særlig opmærksom, hvis du har købt eller solgt ejendom," siger Lotte Dige Toft.

De nye opgørelser bliver sendt ud løbende frem til 20. juni.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kærestepar bag innovativ skjortesucces: Vores startup kommer før vores forhold

Bankaktierne vandt i USA efter endnu en dag præget af handelskrig

Salget af sommerhuse halter efter sidste år - er du klar til at købe et?

Amerikanske aktier ryster Trumps trusler af sig

Myndighederne var advaret på forhånd om uforståelige taxapriser

EU har mange spørgsmål til Theresa Mays nye brexitplan

Trump sendte europæiske aktier i bakgear

Lundbeck og Coloplast holdt C25 fri af Trump-trussel - aktier i plus

Santa Fe nu dårligste aktie på børsen i år af samtlige aktier