Kommentator: Sagen mod Messerschmidt kan belaste partiet
Foto: Scanpix
Politik Af
Dansk Folkeparti tager et sats ved at stille Morten Messerschmidt op til Folketinget, når europaparlamentarikerens sager med Meld og Feld endnu ikke er afgjort.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Kommer der alvorlig kritik, så trækker han som folketingsmedlem sagen lige ind i noget, der kan mindre om en folketingsvalgkamp.

- Så det er en risiko, de løber. Men Dansk Folkeparti har valgt at sige, at tvivlen kommer Messerschmidt til gode, siger Engell.

EU's svindelkontor, Olaf, undersøger for øjeblikket Messerschmidt for mulig svindel med EU-midler via EU-partiet Meld og den tilhørende fond Feld.

- Hele hans politiske skæbne hænger på den sag. Det er klart, at ender sagerne i ingenting, så vil det styrke ham meget, fordi det har været en kæmpe belastning for ham, vurderer Engell.

- Ender det i en alvorlig sag, så er det klart, at så vil det være en belastning, for der er meget, som tyder på, at revisionsmyndigheden bliver færdig på et tidspunkt, som ligger midt i en dansk valgkamp.

Morten Messerschmidt (DF) er for øjeblikket medlem af EU-Parlamentet, men stiller altså op til næste folketingsvalg, som finder sted senest 17. juni næste år. Han sad i Folketinget i perioden 2005 til 2009.

Han stiller op i Fredensborg, hvis kredsen altså vælger ham som kandidat.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny TDC-formand åbner for at skære ned på bestyrelsesposter

"Hvis de bare vil "run it for cash" så kommer de ikke ombord i ejerkredsen"

Investeringsstrateg: Trenden er at det bliver værre og værre på aktiemarkedet

S og DF vil bremse topchefers aktieoptioner: "Jeg bliver simpelthen så provokeret"

Audis topchef er anholdt i sag om snyd med miljøtest

Analyse: Merkels regering truet af immigrationskrise

Teva topper listen: Mest handlede udenlandske aktie blandt danskerne

Vestas-formand bliver ny formand for TDC

Nasdaq-direktør: Derfor er det vigtigt for en topchef at være i C25