Trump-aflysning af topmøde tog Sydkorea på sengen
Foto: MANDEL NGAN
Politik Af
Da USA's præsident, Donald Trump, i et åbent brev til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, aflyste et topmøde 12. juni i Singapore, blev det ikke kun modtaget med overraskelse nord for grænsen på den koreanske halvø.

Også i den sydkoreanske hovedstad tog aflysningen præsident Moon Jae-in på sengen. Selv om brevet blev sendt om aftenen koreansk tid, indkaldte præsidenten omgående til et møde med sine rådgivere.

Ifølge den amerikanske tv-station ABC News oplyste Moon efter mødet, at han var "meget overrasket og meget ærgerlig" over, at topmødet ikke bliver til noget.

En talsmand fra præsidentens kontor har oplyst til nyhedsbureauet AP, at sydkoreanerne går i gang med at opklare, hvad de skal lægge i aflysningen fra USA.

Også FN's generalsekretær, António Guterres reagerer på aflysningen. Indsatsen for nedrustning af atomvåben er i krise, siger han torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Verden bevæger sig baglæns, siger han.

På det aflyste møde skulle de to parter diskutere Nordkoreas atomprogram.

Den britiske premierminister, Theresa May, er også skuffet over aflysningen. Det oplyser en talskvinde. Hun gentager Storbritanniens ønske om en aftale om Nordkoreas atomprogram.

Brevet falder samme dag som Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, mødes. Samtidig er Tysklands kansler, Angela Merkel, på besøg i Kina.

I Rusland har formanden for udenrigsudvalget i parlamentets overhus, Konstantin Kosatjev, udsendt en udtalelse om aflysningen.

- Trumps afvisning af at gennemføre topmødet mellem USA og Nordkorea er utvivlsomt et seriøst tilbageslag for en fredelig løsning i regionen, siger han.

/ritzau/Reuters


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Italiensk restaurant er atter verdens bedste

Nordea: Investorerne skal kunne tåle en del - handelskrig kan påvirke selskaberne

Det skriver medierne: A.P. Møller Holding klar til at skyde mia i varmt vand

Mens du sov: Trumps handelsrådgiver - "Kina har mere at tabe på handelskrig end USA"

Forsvarsforlig bombe under dansk nichefirma

Mens du sov: Investorerne holder vejret efter stor amerikansk aktienedtur