Bocks tænkepause udskyder forhandlinger om nyt medieforlig
Kulturminister Mette Bock (LA) har brug for at "overveje det videre forløb i medieforhandlingerne". Derfor har hun aflyst tirsdagens møde og udskudt det til fredag.
Foto: Scanpix/Asger Ladefoged
Politik Af
Kulturminister Mette Bock (LA) har brug for at overveje det videre forløb i forhandlingerne om et nyt medieforlig. Derfor har hun udskudt tirsdagens planlagte møde til fredag.

Det skriver Mediawatch med henvisning til en mail, der er fremsendt til forhandlingspartierne.

"Mødet i dag udskydes til fredag den 18. klokken 13.30-15.30, da kulturministeren har behov for at overveje det videre forløb i medieforhandlingerne," står der ifølge mediet i mailen.

SF-formand Pia Olsen Dyhr sagde forud for tirsdagens forhandlinger, som altså endte med at blive aflyst, at hun forventede, at SF snart er fortid i forhandlingerne om et nyt medieforlig.

Det skyldes blandt andet, at DR skal spare 20 procent. Det forhandlede regeringen og Dansk Folkeparti på plads, inden forhandlingerne begyndte.

"Regeringen vil massive besparelser på public service. Det er 20 procent på DR, det er besparelser på TV2-regionerne, og det er besparelser på Radio24syv. Vi vil ikke være med til så massive besparelser på public service. Og slet ikke børne- og ungeområdet," siger Pia Olsen Dyhr.

Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, mener, at kulturministeren har taget konsekvensen af, at det så ud til, at forhandlingerne ville bryde sammen tirsdag.

"Vi håber, at hun vil bruge tænkepausen fornuftigt. Hvis hun vil bruge den til at komme med et udspil, der sikrer, at public service ikke bliver beskåret, så er vi med."

"Men det er klart, at hvis hun vil give frit løb til troldefabrikker, fake news-fabrikanter, og til at store mediekoncerner kan købe TV2, så er vi selvfølgelig ikke med," siger han.

Om Enhedslisten ender med at være med i et medieforlig, afhænger ifølge Søren Søndergaard af, hvorvidt kulturministeren tager ved lære af det første forløb.

Socialdemokratiet afventer det næste møde, og om regeringen her vil give indrømmelser. Det skriver medieordfører Mogens Jensen i en sms til Ritzau.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

NGO efter hvidvaskskandale: Nej tak til Danske Banks "almisser"

Mærsk Tankers på vej med skibe til nyt kinesisk tank-rederi

Svensk biotekfirma brager op efter opjustering

Vestager: Rekordstor milliardbøde til Google er ikke politisk motiveret

USA: Morgan Stanley belønnes for regnskab i roligt marked

Bestillingstrick straffes: Taxaer opgiver at køre ud til hoteller

Analytiker: Danske Bank-aktiens store kursfald kan skyldes usikkert aktietilbagekøb

Postnords omsætning stiger 5 pct: Taber 650 mio på driften