Politik Af
EU planlægger at omlægge milliarder af euro i finansiering fra Central- og Østeuropa, heriblandt lande som Polen, Ungarn og Tjekkiet, til nogle af de lande, der blev ramt hårdt af finanskrisen, blandt andet Spanien og Grækenland.

Det skriver Financial Times.

Reformerne af den nuværende finansieringsmodel er en del af EU-Kommissionens udkast til EU's budget for 2021-2027, som ventes at blive offentliggjort næste måned.

Det nye budget ventes at markere en dramatisk ændring af den nuværende "samhørighedspolitik", der sigter efter at støtte de mindre udviklede stater i unionen.

EU vil ændre praksissen for, hvordan pengene bliver fordeles, fra næsten kun at være baseret på bruttonationalprodukt per indbygger, til i stedet at blive fordelt baseret på et langt bredere grundlag, helt fra ungdomsarbejdsløshed, uddannelse og miljø til migration og innovation.

Udover at revidere processen for fordeling, vil EU-Kommissionen også genindføre kravene til berettigelse, heriblandt retsstatsprincippet samt indføre flere restriktioner på, hvordan EU-midlerne må bruges.

De præcise detaljer i reformerne er stadig i gang med at blive udarbejdet, men diplomater og embedsmænd forventer, at udfaldet vil blive, at finansiering til Polen, Tjekkiet og de baltiske lande vil blive omfordelt til de sydlige stater, Italien, Spanien, Grækenland og nogle regioner i Frankrig.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Stifter har tjent 1,2 mia. på Netcompany-succes

Nordea fortsatte levering af 500-eurosedler trods advarsel

Småbanker scorer 65.000 kunder på storbankers filialluk

Skat indleder tvivlsom jagt på 11 milliarder

Topfolk flygter fra børsfiaskoen Ominto: Bestyrelsen trækker sig med øjeblikkelig virkning

Børsklar sparekasse får 200 mio af Nykredit, arbejderbank og pensionskæmpe

Coloplast og Mærsk topper liste over selskaber brugt til udbyttefusk

Jan Bechs store børssats i kurskollaps