Politik Af
Den danske finansminister Kristian Jensen (V) flyver i morgen til USA's hovedstad, Washington D.C., for at deltage i Verdensbankens og den internationale valutafond IMF's forårsmøde.

Han har advarsler til den amerikanske præsident Donald Trump med i bagagen.

"Dansk og international økonomi har det rigtig godt, og den globale vækst er bredt forankret i både USA, Europa og i resten af verden. Men samtidig er der tydelige faresignaler, og især de nye toldbarrierer i USA er meget bekymrende," siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer: 

"De risikerer at udløse stigende protektionistisme i andre lande, og det vil skade os alle og gå ud over verdensøkonomien."

Finansministeren deltager i møder i ministerkomitéen, IMFC, som sætter de strategiske retningslinjer for Valutafondens arbejde.

Og her er fokus netop på at undgå protektionistiske politikker, og på hvordan landene kan benytte den økonomiske situation til at opbygge finanspolitisk råderum og gennemføre reformer, der styrker holdbarheden og øger væksten.

"Det er vigtigt at udnytte en stærk økonomi til at forberede sig på dårligere tider og sikre et stærkt fundament for fremtidig vækst og velfærd. Og så er det helt afgørende, især for et lille land som Danmark, at alle forpligter sig til at opretholde en åben global økonomi for handel og investeringer, og at det forpligtende, internationale samarbejde i IMF styrkes," siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen skal også mødes med folk fra den amerikanske administration og kongresmedlemmer

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trustpilot: Udlændinge er med til at uddanne os

Iværksætterpanel om lønkrav: Lav en blanding af løn og aktier

Taxakunder raser over standardpriser der let kan lande på det dobbelte

Burberry brænder tasker, tøj og parfume for millioner

Brøndby sælger Christian Nørgaard til Fiorentina og opjusterer forventningerne

Taxa har banket startprisen ned til 3 kr. - med ét bestemt formål

EU vil stoppe dansk indgreb mod lastbiler

Torsdagens aktier: Mærsk trampede til tops og trak C25 i grønt

EU advarer om brexit-kollaps: Lange køer, nyt papirarbejde og stor økonomisk skade