Politik Af
Den danske finansminister Kristian Jensen (V) flyver i morgen til USA's hovedstad, Washington D.C., for at deltage i Verdensbankens og den internationale valutafond IMF's forårsmøde.

Han har advarsler til den amerikanske præsident Donald Trump med i bagagen.

"Dansk og international økonomi har det rigtig godt, og den globale vækst er bredt forankret i både USA, Europa og i resten af verden. Men samtidig er der tydelige faresignaler, og især de nye toldbarrierer i USA er meget bekymrende," siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer: 

"De risikerer at udløse stigende protektionistisme i andre lande, og det vil skade os alle og gå ud over verdensøkonomien."

Finansministeren deltager i møder i ministerkomitéen, IMFC, som sætter de strategiske retningslinjer for Valutafondens arbejde.

Og her er fokus netop på at undgå protektionistiske politikker, og på hvordan landene kan benytte den økonomiske situation til at opbygge finanspolitisk råderum og gennemføre reformer, der styrker holdbarheden og øger væksten.

"Det er vigtigt at udnytte en stærk økonomi til at forberede sig på dårligere tider og sikre et stærkt fundament for fremtidig vækst og velfærd. Og så er det helt afgørende, især for et lille land som Danmark, at alle forpligter sig til at opretholde en åben global økonomi for handel og investeringer, og at det forpligtende, internationale samarbejde i IMF styrkes," siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen skal også mødes med folk fra den amerikanske administration og kongresmedlemmer

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skal dit tv kunne i 2018

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Thorborgs milliardsalg af livsværket L'easy vakler

Bestseller-ejer Anders Holch udvider sin milliardforretning med opkøb og nyudviklet brand

Verner Panton løfter Frandsens lampevirksomhed til rekordresultat

Europæisk økonomi viser tegn på svaghed: "Sandsynligt at væksten vil gå et gear ned"

Uhyggelig ballet af høj klasse

OK18 i billeder: Højt humør foran forligsen

Superiværksættere: Her er 15 metoder til at lave exit på sin startup-virksomhed

EU og Mexico sender stikpille til USA og lander handelsaftale

Test: Olm Maserati er bedst i høj fart