Trump afslører storstilet plan: 1,5 billioner skal skydes i veje, broer og lufthavne
Foto: Mandel Ngan/Scanpix
Politik Af
Den amerikanske præsident Donald Trump fremlagde mandag sit længe ventede forslag til en ny infrastrukturplan, som skal sprøjte 1,5 billioner dollar i offentlige infrastrukturprojekter.

Det skriver Bloomberg.

I et 53 sider langt dokument fremgår det, hvordan Trump-administrationen vil sætte veje, broer og lufthavne i stand. Det er kendt, at infrastrukturen i USA nogle steder er i så ringe forfatning, at den udgør en sikerhedsfare.

"Vi skal give det amerikanske folk veje, der er fikset, og broer, der er fikset," sagde Donald Trump til et arrangement i Det Hvide Hus ifølge Bloomberg.

Idéen er at regeringen vil investere 200 mia. dollar. Det initiativ skulle gerne få delstater og private aktører til at finde 1,3 billioner dollar frem, så det samlede beløb, der skal bruges til infrastruktur, lander på 1,5 billioner.

Samtidig vil Trump lette arbejdet med at få godkendt infrastrukturprojekter, så processen ikke skal tage mere end to år.

stvr@borsen.dk

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Saxo Banks formand stopper med øjeblikkelig virkning

Vestas banker i vejret efter overraskende hop i tyske vindpriser

Helle Ib: Boligskat æder lettelser af skat på arbejde

Mærsk-boss om milliardopkøb: Vi har lært af tidligere fejltagelser

Tidligere Fona-ejer dømt til at betale millioner tilbage

Grovvaregigant lander rekordregnskab og forgylder ejerne med 131 millioner

"Der er vel altid noget, man kan gøre bedre, men jeg kan ikke lige komme i tanke om noget"

Danske Bank foreslår topchefernes skræk til bestyrelsen

Analytiker: Jeg tror på Jyske Bank - aktien skal højere op