"Atomknappen er på mit bord," siger Nordkoreas leder til Donald Trump
Foto: Scanpix
Politik Af
Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, har i sin nytårstale ifølge flere medier udtalt, "Atomknappen er altid på mit bord", og at det ikke skal opfattes som en trussel, men som virkelighed, pointerer han i talen.

Udtalelsen er i høj grad rettet mod USA og præsident Donald Trump, der i løbet af 2017 fik et mere og mere anspændt forhold til Nordkorea og landets leder.

Kim Jong-un har foretaget adskillige prøveaffyringer af interkontinentale ballistiske missiler for at vise muskler over for bl.a. USA, så der ikke skal være tvivl om, at Nordkorea vil opfattes som en global atommagt.

USA er inden for rækkevidde

I sin nytårstale udtalte Kim Jong-un ifølge nyhedsbureauet AP, at "Hele USA er inden for vores atomvåbens rækkevidde. USA kan ikke begynde en krig mod mig og mit folk."

Den nordkoreanske leder lader dog forstå, at han endnu ikke er i mål med sin atommagt, idet han i talen også nævner, at Nordkorea skal sætte produktionsfarten op og masseproducere atomsprænghoveder og ballistiske missiler.

Nordkorea er under nye sanktioner fra FN's Sikkerhedsråd i et forsøg på at øge presset på landet.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump lægger 60 mia dollar i told på kinesiske varer

Ny Novo Nordisk-formand: Når Åge Hareide tør, så tør jeg også

Pensionskæmper presses til enighed: Skal sætte grænser for risiko ved investeringer

Dansk pengetank overvejer at sortliste Facebook efter dataskandale

Trump vil ramme Kina med toldmur - Europa går foreløbig fri

Tyskland bekræfter Femerns forsinkelse

Den næste Genmab? Svenske Alligator jagter blockbuster

Chefstrateg: Risiko for mere aktienervøsitet i morgen

Torsdagens aktier: Pandora lyste op i surt marked