Løkke tager over: Indkalder Thulesen til aftenmøde om finanslov
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Politik Af
Opdateret 13.59 Juleaften nærmer sig og kort efter kommer deadline for finansloven.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil dog endnu ikke tilkendegive, om forhandlingerne om en skatteaftale og en finanslov skal adskilles, som Dansk Folkeparti har bedt om.
 
Støttepartiet frygter, at man ikke kan nå at komme i mål med en finanslov inden nytår, hvis den skal forhandles samtidig med en skattereform.

Han har foreløbig indkaldt DF-formand Kristian Thulesen Dahl til et "tilskæringsmøde" om, hvordan forhandlingerne skal fortsætte. Mødet finder sted onsdag aften klokken 20 i Statsministeriet.

- Det ser meget fremkommeligt ud, jeg har blot fulgt det på sidelinjen.

- Jeg vil indkalde Dansk Folkeparti til et tilskæringsmøde i Statsministeriet i aften, der snakker vi om at få lagt alle bolde til rette, så de kan komme i mål, siger statsministeren.

Direkte adspurgt vil han ikke forholde sig til, om det ender med, at forhandlingerne bliver delt op, som finansminister Kristian Jensen (V) har afvist.
 
- Alting hænger sammen, det er ikke det samme, som at alting skal være samtidig. De penge, vi bruger på forsvar, kan vi ikke også bruge på at sætte skatten ned.

- De penge, vi sætter skatten ned for, kan vi ikke samtidig bruge på noget tredje, siger han.

Statsministeren mener, at det er helt fair, at støttepartiet har en ambition om at få stramninger i udlændingepolitikken.

- Det er kun rimeligt, at vi også diskuterer, hvordan vi får de folk, som vi har givet midlertidigt ophold, sendt tilbage, siger statsministeren.

Det drejer sig eksempelvis om at afkorte den tid, som udlændinge er på midlertidigt ophold i Danmark, og om at få sendt flere flygtninge hjem.
 
- Det er lige præcis på grund af den kompleksitet, at vi ikke har landet en aftale endnu. Det skal vi i mål med, ligesom vi skal i mål med en skattereform, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men støttepartiet vil have mere ud af forhandlingerne. Flygtninge skal ikke integreres, ikke arbejde og børnene skal ikke lære dansk. Det forholder statsministeren sig dog ikke til.

Dansk Folkeparti har foreslået at udskyde en skattereform til januar. Men Lars Løkke Rasmussen vil endnu ikke sige klart, om han er villig til at udskyde forhandlingerne om en skattereform og adskille den fra finansloven.

- Faktorernes orden er jo ligegyldig, hvis bare regnestykket går op, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren svarer ikke på spørgsmålet om, hvorvidt han er gået ind i sagen, fordi Kristian Jensen ikke har magtet opgaven.

/ritzau/
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på Linkedin



Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Landmand tjente halv årsløn på en weekend: Så han blev ejendomsmægler

Sådan spotter du den næste kryptooptur

Aktie-status: Bankerne holder C20 Cap i positivt terræn

Kronik: Sådan genkender du tegnene på ny krise

32.600 ledige job i Danmark : "Glem minusvækst - det er et sludder-tal"

Teknisk analyse: Royal Unibrew er en rigtig interessant aktie

Thulesen Dahl: LA's trusler om ikke at stemme for finansloven er groteske

Danmark på vej mod største overskud overfor udlandet siden 1944

Peter Kurrild-Klitgaard: Pas på meningsmålinger om skatter og velfærd