Lokalliste i Guldborgsund går markant frem
Foto: Scanpix
Politik Af
I Guldborgsund Kommune har landets formentlig stærkeste lokalliste, Guldborgsundlisten, næsten fordoblet sit stemmetal og opnået 33,1 procent af stemmerne.

Det er den siddende borgmester, John Brædder, der har haft et kanonvalg og sikret sit parti 11 af de 29 mandater i kommunalbestyrelsen, hvor man lige nu råder over seks pladser.

Dermed overhaler lokallisten både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne og bliver kommunens største parti.

Dermed tyder meget på, at folketingsmedlemmet René Christensen fra Dansk Folkeparti ikke får opfyldt ambitionen om en borgmesterpost.

Han har dog ikke opgivet at blive del af et flertal i kommunalbestyrelsen, selv om det ligger til et flertal bestående af Guldborgsundlisten og Socialdemokraterne.

- Vælgerne har givet 16 mandater til os, Venstre og Socialdemokratiet. Problemet er bare, at vi ikke kan finde Socialdemokratiet lige nu.

- Men det kan jo være, at de kommer tilbage. Og hvis Bo Abildgaard (Socialdemokratiets spidskandidat, red.) vil være borgmester og have indflydelse i kommunen, så skal han i hvert fald ikke gå sammen med Guldborgsundlisten, siger René Christensen lidt efter klokken 23.

Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet har i indeværende valgperiode indgået flere forlig sammen uden borgmesteren, blandt andet budgetaftalen for næste år.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Café-eventyr gik skævt i New York: Pandora-rigmand dropper børsnotering

"Chokerende tal" om dybe fald i bankaktier

Det skriver medierne: Novo-topchef vil kaste nogle håndgranater

Royal Unibrew hopper i vejret efter opjustering - Ambu fortsætter ned

Her skal du fejre Sankt Hans

Overblik: EU's toldhammer rammer disse amerikanske varer

Mens du sov: Handelsuro sender flere aktieindeks i rødt

Før markedet åbner: Unibrew-aktien kan stige efter opjustering

EU: Grækenlands gældskrise er et afsluttet kapitel