Bilaftale gør op med
Finansordfører René Christensen mener, at det nu bliver mindre attraktivt at lease en bil.
Foto: Scanpix
Politik Af
Luksusbiler har via smarte leasingfinter hidtil kunnet køre afgiftsfrit på de danske veje. Men det skal ifølge regeringen og Dansk Folkeparti være slut.

Våbnet er den nye aftale om registreringsafgifter, som samtidig med at lukke hullet for leasingspekulationen, finansierer den generelle afgiftssænkelse på alle biler, oplyser skatteminister Karsten Lauritzen.

"Vi har set for mange eksempler på leasingbiler, der kører rundt på de danske veje uden at betale registreringsafgift. Det er naturligvis helt urimeligt, og det er glædeligt, at vi nu kan dæmme op for den slags kreative afgiftskonstruktioner. Stramningen har samtidig givet os nogle penge i hænderne, som vi har brugt på at sænke registreringsafgiften på trafiksikre biler til danskerne. Det kan man kun glæde sig over som skatteminister," siger han.

Vil kontrollere mere


Med aftalen tager regeringen sammen med DF en række tiltag, der skal gøre op med leasing-finten, der især er afdækket af Finans.dk. Bl.a. vil regeringen ifølge aftalen "afsætte 5 mio. kr. årligt fra 2018 og frem til styrket kontrol med bilafgifterne, herunder leasing."

Finansordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen, glæder sig over indgrebet.

"Vi har ikke noget imod leasing, men vi har noget imod leasinghuller. Det griber vi ind over for nu med denne aftale. Det skal være slut med at man kan køre rundt i luksusbiler, der reelt ikke er betalt afgift af blot fordi der er lavet en leasing-aftale, der gør det muligt," siger han.

"Vi kommer til at kontrollere ret tæt, og vi har også besluttet at undersøge, om vi kan stramme yderligere op. Bl.a. ved at undersøge, om leasingaftaler, der gælder i mindre end seks måneder reelt bare er en lejeaftale. Det kunne give mulighed for at lukke yderligere af for de konstruktioner, der koster statskassen en formue," siger han.

I øvrigt vurderer René Christensen, at aftalen om registeringsafgifter vil påvirke leasingmarkedet generelt.

"Vi har ikke noget imod almindelig leasing af biler. Men jeg er ret sikker på, at når vi taler om især mellemklassebilerne, som der er lavet rigtigt mange leasingaftaler på, så bliver incitamentet langt mindre for at lease, fordi afgiften – og dermed den samlede pris – falder ret markant. Så er det jo mindre attraktivt at lease. Men der vil stadig være et incitament for at lease de helt store og dyre biler eksempelvis fra Mercedes og Audi."
Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump vil udsætte rejse til Florida ved budgetkrise

Mandag går det løs i retten: Boeing vil tvinge Danmark til at udlevere kampfly-papirer

Nordea forbyder handel med bitcoin for 3800 ansatte

Aktier: William Demant førte an i grønt C25 - Jyske Bank bundskraber

Goldman Sachs spår Novo Nordisk stor vækst: Sætter aktie på favoritliste

"Danmark er et fascinerende land"

Analyse: Farerne er væk - udsigt til "opsmeltning" på aktiemarkedet i 2018

Ole Søeberg har tabt på H&M - derfor beholder han aktien

Amerikanske aktier: Regnskabsaktuelle selskaber dykker i positivt marked